logo

6 опасни грешки, които хората допускат в хотел

6 опасни грешки, които хората допускат в хотел

Чувствайте се като у дома си, без да забравяте, че сте на гости

Обикновено хората, които се настаняват в хотел, пристигат в приповдигнато настроение, защото най-накрая е приключило дългото пътуване и започва ваканцията им.

Рецепционистът ви посреща с приветлива усмивка, куфарите и чантите най-после могат да бъдат пуснати от ръцете ви - вие сте гост. Това е така. Но, както се казва, чувствайте се като у дома си, без да забравяте, че сте на гости. И бъдете нащрек по всяко време.

1. Паспорт 

Персоналът на хотела ще вземе вашия паспорт или лична карта. Уверете се, че в документите няма пари, вашите билети или банкови карти, които могат незабелязано да изпаднат и да изчезнат също толкова незабелязано, ако има суматоха и много хора на рецепцията.

Какво да направим, ако хотелската ни стая мирише лошо

2. Номер на стая

Пазете се от недоброжелатели, които могат да разберат номера на стаята ви. Има известни случаи на проникване в стаи от ловки измамници, които са видели, че носите скъпи дрехи и аксесоари. 

3. Невнимание с багажа

Ако пиколо предложи да помогне с багажа ви, уверете се, че всички куфари и чанти са на мястото си в количката му.

Чупливи неща като лаптоп и ценности - чанта с пари и документи - разбира се, по-добре е да ги носите сами до стаята си.

4. Уверете се, че стаята ви е безопасна

От вътрешната страна на вратата на стаята по правило има допълнително резе/брава. Не забравяйте да го използвате, когато сте в нея: по този начин вратата не може да се отвори отвън, например с дубликат на карта.

Не допускайте никого в стаята си, който се опитва да влезе след работно време, без да се обади, представяйки се за служител. 

Кои неща е недопустимо да си взимаме от хотелската стая при напускане ВИДЕО

5. Сейфът е защитен, ако сте внимателни.

Когато тръгвате, изключете светлините и също така проверете кода за сейфа. Огледайте се за бижута или ценности? Не забравяйте да проверите всеки ъгъл на стаята си, преди да напуснете.

6. Пазете данните си в безопасност

Ако трябва да използвате хотелския компютър, не забравяйте да излезете от всички защитени с парола услуги, поща и лични акаунти, когато приключите работа. И проверете дали браузърът не запазва вашите пароли. Запазете вашите материали на флашка и не забравяйте да ги изтриете от обществено устройство.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

ДАНС

ДАНС 01.12.2023 11:17

Персоналът на хотела няма право да взема вашия паспорт или лична карта вие само му ги показвате за да потвърди резервацията ви или за регистрация Ако ли ги вземе сед гореописаното той трябва да ви ги върне веднага слабо умници и блиц тъпа нари

европейска шматка

европейска шматка 01.12.2023 18:20

винаги гледам да не оставям някоя бутилка артък