logo

7 чудеса на света, които разочароват. Но никой няма да си признае, че се е минал

7 чудеса на света, които разочароват. Но никой няма да си признае, че се е минал

Пирамидите, Прага, Ню Йорк са сред фаворитите

Нека се опитаме да направим значителна стъпка от „диванния” турист до „изкушения” пътешественик.

Независимо от причините, поради които решите да отидете на екскурзия до известни туристически места, е необходимо да признаете факта, че не сте първият и, разбира се, не единственият, който иска да отиде там по едно и също време.

Колкото по-известен е туристическият обект, толкова повече хора ще има там. Най-често по-малко отъпканите пътеки се превръщат в истинско откритие за туристите, където искате да се върнете отново и отново, а знаменити туристически места оставят усещане за празнота, разочарование и изразходване на средства.

Най-ужасяващите места в Русия, към които няма и да ви се поиска да се върнете (СНИМКИ)

Така че, ако искате да се чувствате по-„възбудени“ (и не искате да споделяте пространството си с хиляди други туристи едновременно), вижте нашите съвети и избягвайте тези най-лоши „туристически капани“ в света.


1. Пирамидите в Гиза, Египет

Вероятно едно от най-неприятните пътувания. Първо, малко хора летят директно в Кайро. По-голямата част от тези пътувания до пирамидите са направени от брега на Червено море. Пътуване с туристически автобус отнема 7-9 часа (!). Пътищата не са най-добрите, както и шофьорите. Можете да лети на витлов самолет, но това съвсем не е евтино.

Там ви посрещат водачи, които първо ви отвеждат в "много изгодните" сувенирни магазиниПо пътя се срещат множество измамници и дребни изнудвачи, които постоянно искат да ви продадат нещо: от платени екскурзии, които изобщо не ви трябват, до всякакви стоки и услуги, от които нямате нужда. Особено водачите на камили. Които те поставят на камила безплатно, а за да слезеш, трябва да платиш 20 долара, или дори повече. Един самостоятелен скок може да приключи със счупен крак.

След всичко това е почти невъзможно да се насладите на пирамидите. И ако не сте почитател на антики, не е ли по-добре да изключите това пътуване от графика си, а да прекарате един допълнителен ден, плувайки в красиви коралови рифове?


2. Тадж Махал. Индия

Почти е невъзможно да се насладите на визитата си в Тадж Махал, Индия. Ако искате да се състезавате с хиляди други туристи за място близо до него. Тези хора ще ви изтласкат с лактите си, ще ви настъпват по краката, за да направят най-добрата снимка за своя Instagram. Архитектурата на двореца е наистина красива.

Всъщност това място е едно от най-популярните туристически дестинации по целия свят. Всяка година около 8 милиона посетители се събират тук. Така че, ако все още сте там, планирайте пристигането си преди зазоряване - преди цялата тълпа да пристигне. Вярно е, че и в този случай пак няма да сте сами. 

3. Стария град. Прага. Чехия

Около три милиона посетители изпълват улиците на Стария град на Прага всяка година - това означава, че ще изпитате много сътресения, стъпкани крака и като цяло дълъг престой в тълпата, преди да получите възможно най-добро впечатление (ако получите, разбира се). Много опитни пътници вярват, че това място не си струва усилието да вземете хотел там, например, или да го посетите повече от веднъж, особено в туристическия "пиков час".

Чудите се как другите пътуват евтино и без проблеми? Тайната е в ето тези приложения

Извън Стария град има много приятни места, където можете да отидете до ресторант, да се разходите и да се забавлявате. А старият град е добър много рано сутринта (Карловия мост позори) или късно вечер, когато поне "автобусните" туристи си тръгват.

Можем да назовем няколко отлични места: Винохради, Вршовице, Жижков и Холесовице. Те са доказателство за архитектурните чудеса на Прага. Освен това, без тълпи от туристи и големи разходи.

4. Нотр Дам. Париж. Франция

Тази известна парижка катедрала в света, въпреки факта, че наскоро поизгоря, остава една от най-посещаваните забележителности на френската столица. Винаги е било почти невъзможно да влезеш в нея, без да стоиш на дълга опашка продължително време. Дори да си направите селфи на нейния фон е нереалистично, тъй като ръката с телефон или физиономията на друг турист със сигурност ще се появи в кадър.

5. Кулата в Пиза. Италия

Ако дойдете рано сутрин, ще имате поне възможност да направите снимка на фона на наклонената кула (между другото, според архитектите, тя по чудодеен начин се изправя през последните десетилетия!).

Буквално около 10-11 сутринта, по всяко време на годината и при всяко време, страшна тълпа нахлува в площада! Буквално трябва да преминете през тълпата рамо до рамо с хиляди хора! И всеки иска да измисли и направи същия свой кадър с кулата.

6. Таймс Скуеър. Ню Йорк

Нюйоркчаните мразят това място. То оглавява списъците на най-мразените от местните жители забележителности на Съединените щати и града!

Има много други начини да прекарате времето си в Голямата ябълка, без да се натъкнете на костюмирани измамници и вериги ресторанти с надути цени. И ако не сте имали достатъчно късмет да сте по време на празници, тогава планирайте пътуване за повече дни. Иначе няма да успеете да нищо!

а да усетите вкуса на Ню Йорк, отидете до центъра на града под 14-та улица. (Гринуич Вилидж е идеална дестинация.) Въпреки че все още трябва да се биете с тълпата (в края на краищата това е Ню Йорк!) Тук ще намерите много по-автентични кафенета и магазини и ще се насладите на времето си в парка.

7. Стоунхендж. Уилтшир, Англия

Вие дори няма да можете да се приближите и да докоснете тези камъни! Не само това, Стоунхендж се намира в сравнително отдалечена част на Англия, а за да стигнете до там, ще ви трябват два часа и половина от Лондон, което означава, че ще похарчите дори повече за  път, отколкото входната такса от около 35 лева само за да видите (и дори без да  докоснете!) тази скална формация.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай