logo

8 неща, които никога да не купувате на летището

8 неща, които никога да не купувате на летището

Надценката на електронните стоки на летищата е неоправдано висока

Смята се, че магазините в безмитната зона помагат да се спестят пари и това е отчасти вярно, разбира се. Има обаче стоки, които категорично не се препоръчват да се купуват на летището, тъй като не само няма да спестите пари, но и ще ги загубите.

Нека да говорим за това, което трябва да говорим.

Парфюмерия

Е, как да не се изкушите от бутилка марков парфюм, и то на толкова приятна цена? Но истината е, че времената, когато в безмитните магазини имаше ниски цени на парфюмите, отдавна отминаха. Ще спестите много повече, ако отидете в обикновен градски магазин в разгара на намаленията.

Електроника

Надценката на електронните стоки на летищата е неоправдано висока. Покупката ще ви струва по-евтино, ако я направите в магазин или в интернет. Разбира се, ако любимите ви слушалки или зареждане са счупени, ще трябва да се разкачите, но в такъв случай е по-добре да имате резервни устройства.

Валута

Високата комисионна на летищата прави обмяната на валута крайно нежелана. По-добре е да направите това у дома или в страната на пристигане (като предварително сте проучили нюансите).

Игра на Kancho: Защо японските деца си правят "клизма"?

Бутилирана вода

Първото правило на продавача е "правете пари от това, без което клиентът не може." Всеки иска да пие, така че мнозина са готови да платят прекомерна сума за бутилка обикновена вода без газ.

Сувенири

Случва се пътникът да си спомни необходимостта да купи сладки дрънкулки за семейството и приятелите си само на летището. За да не се върне с празни ръце, прибягва до безмитния магазин, където сувенирите са в пъти по-скъпи, отколкото в магазините.

Храна

Съдейки по ценовите етикети за обикновените сандвичи на летището, те не използват колбаси със средно качество, а елитни колбаси, което, уви, изобщо не е така. За да не останете гладни, погрижете се за лека закуска предварително.

Daily Mail: Това не е Тоскана или Прованс, тези места в България са по-хубави!

Възглавници за врата

Този продукт се купува доста често на летището, което е разбираемо. Но именно неговата популярност води до луди надценки: продавачите няма да пропуснат шанса да спечелят от пътниците.

Печатни продукти

Книгите и списанията помагат да минава времето и малко хора се сещат да се запасят с материали за четене предварително. Все пак е по-добре да направите точно това, защото любимото ви списание е много по-евтино на будките за вестници.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай