logo

Ако отидете в Япония, не снимайте гейшите - ще си изпатите!

Ако отидете в Япония, не снимайте гейшите - ще си изпатите!

Ще платите поне 150 лева глоба

В Киото, в историческия квартал Гион, на туристите вече е забранено да снимат гейши, съобщава The Telegraph.


Новите правила започнаха да действат на 25 октомври. Сега можете да направите снимка на гейша само с нейно разрешение. Табели, разказващи за иновацията, се появиха по улиците на града. Нарушителите са изправени пред глоба от 10 хиляди йени (около 150 лева).


През последните години жителите на Киото се оплакват от поведението на чужденците. Ето защо на 30 септември Министерството на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония и властите в Киото издадоха указания за етикет за пътуващите от чужбина на английски и китайски език.

Страните, които са най-дружелюбни към емигрантите, има изненади

Те бяха помолени да не влизат в частна територия, да не се хранят на улицата, да спазват правилата за приличие, приети в страната, и да не снимат без разрешение гейшите.

Ето това са най-сексапилните градове в света

Последните се оплакаха, че туристите не само правят снимки, но и се опитват да се докоснат до кимоното им, бижутата и перуката.


Камери за наблюдение са инсталирани в Гион, следователно, ако натрапникът не бъде заловен на място, той може да бъде открит чрез видеозапис. Въпреки че все още не е ясно кой има задачата да гарантира спазването на новите стандарти, пише вестникът.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай