logo

Антилия – най-голямата къща в света

Антилия – най-голямата къща в света

Кулата е висока 173 м, като целта на това е обитателите ѝ да живеят високо над замърсяването и вонята, които се носят над улиците

Много хора смятат, че най-голямата къща в света е грозна по няколко различни причини. Тя е построена в град Мумбай, където 62% от населението живее в гета.

Антилия е най-голямата еднофамилна къща в света и за мнозина тя прекалено показна и разделяща общественото мнение. Тя представлява гигантски небостъргач, който се извисява над градския пейзаж. Кръстена е на митичен остров.

Цената за построяването ѝ е близо 2 млрд. долара. Сградата е в покъртителен контраст с обкръжаващата я среда, в която повечето хора оцеляват с по 2 долара на ден.

Това е най-добре скритата къща, а собствениците ѝ бяха докарани до лудост, защото... ВИДЕО

Кой живее в такава къща? Един от най-богатите хора в света – милиардерът Мукеш Амбани и четирима души от семейството му. В момента той е 14-ият най-богат човек на планетата в списъка на „Форбс“ и най-богатият в Азия. Състоянието му възлиза на 87 млрд. долара.

В къщата с обща площ над 37 161 кв. Км живеят още 600 души персонал, които я обслужват денонощно, пише oddfeed.net.

Това архитектурно чудовище е проектирано от американски архитекти през 2010 година. Построено е 4 години по-късно от австралийска строителна компания.

Кулата е висока 173 м, като целта на това е обитателите ѝ да живеят високо над замърсяването и вонята, които се носят над улиците на Мумбай. Тя има „само“ 27 етажа. Повечето сгради с такава височина имат около 60. В Антилия сградите са проектирани така, че да имат много по-високи тавани, за да има повече пространство и светлина.

Първите шест етажа на най-голямата къща в света са посветени изцяло на гаражи. Амбани явно чака много гости, тъй като там има място за над 170 коли, както и сервиз, в случай, че някоя от тях има нужда от поправка.

Гаражът води към лобито на къщата, където 9 турбо асансьора ще ви изстрелят до желания етаж. Разбира се, можете и да избегнете трафика и да използвате една от трите хеликоптерни площадки на покрива. Естествено, в сградата има цял етаж, на който се занимават с контрол на въздушния трафик.

„Скромна“ част от 6 етажа представлява покоите на семейството. Тя включва 12 спални, безброй салони и гостни стаи. Всеки етаж е със свой уникален тематичен интериор, като във всички са вплетени централните теми на слънцето и цветето лотос.

Останалата част от пространството се използва за нормални нужди като личен храм, кино с 50 места, няколко басейна и пищна бална зала.

Забраняват достъп на "обикновени простосмъртни": Това е мистерията на острова, където има само една къща

Висящите градини на Антилия заемат още 4 етажа и включват екосистема, проектирана така, че да поглъща слънчева светлина и къщата да е топла през зимата и хладна през лятото. Екосъобразният елемент, обаче, се обезличава от огромната консумация на електроенергия, която прави най-голямата месечна сметка за ток в цяла Индия.

Не е изненадващо, че най-голямата къща в света е и най-скъпата.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

gotinotoe

gotinotoe 25.05.2023 10:58

Красота на архитектурата, има пари човека угажда си, Настина е висока сградата, височина от 173 метра или преобразувано в yard с https://www.conversionofunits.com/length-converter.html е 190 yards това е много голяма височина

Гицка

Гицка 26.05.2023 11:04

Това, което се описва и фотусът не ми се връзват, На показаните снимки, не изглежда това, което се пише извинявайте това което се вижда хич не е красиво!!!!!