Това е най-добре скритата къща, а собствениците ѝ бяха докарани до лудост, защото... ВИДЕО

Това е най-добре скритата къща, а собствениците ѝ бяха докарани до лудост, защото... ВИДЕО

Необичайният ѝ външен вид е запечатан на множество пощенски картички и с течение на времето тя се превръща в известна туристическа атракция

Кастел Мер (Castel Meur) е името на необичайна каменна къща в крайбрежния град Плугрескан (Plougrescant) в Бретан, Франция. Поради разположението си между две скали, тя е наречена La Maison du Gouffre (къщата между две скали).

Тя е построена през 1861 г. и умишлено е поставена така, че скалите да я предпазват от бури, които са много чести в Северозападна Франция. За да я предпази допълнително от поривите на вятъра, първоначалният собственик обърнал къщата "с гръб" към откритото море. Разбира се, по това време не се изисквали разрешителни за строеж, така че целият процес преминал без много проблеми.

Керагболтен - опасната скала, висяща от височина 1000 метра

В продължение на десетилетия тя служила на собствениците като ваканционен дом, който те посещавали само от време на време през годината. Необичайният ѝ външен вид е запечатан на множество пощенски картички и с течение на времето тя се превръща в известна туристическа атракция в тази част на Франция.

Когато племенницата на първоначалния собственик се преместила за постоянно от САЩ в Кастел Мер през 2004 г., славата на необикновената къща се оказала проблем. Туристите, които искали да я видят на живо, не осъзнавали, че това е частна собственост и че гостите не са добре дошли.

Група туристи дори се качила на покрива, за да снима, и неволно повредила къщата. Това било последната капка. Собствениците оградили имота със стена, но решили да потърсят справедливост в съда – и спечелили.

 

Най-интересните скални чудеса у нас, които не трябва да пропускате

Къщата вече не може да се използва за промоционални туристически цели и е забранено посещението й без предварителното одобрение на собственика.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Мъск

Мъск 28.12.2022 7:13

Сега купувам Белоградчишките каманяци и си местя офисите там всичкото селяния да стои настрана огради кучета мини че туземците много крадат