logo

Балкански град въведе строго правило със солена глоба за туристите

Балкански град въведе строго правило със солена глоба за туристите

Със същата глоба ще бъдат глобявани и хванатите да пият на обществени места

На много места по света вече се налага забрана за носене на бански извън плажовете и басейните. Тя се въвежда не само в страни, които традиционно си представяме като по-консервативни или религиозни, но и такива, свикнали с много туристи и фриволно поведение. 

В pochivka.blitz.bg вече сме ви разказвали къде в Италия ще ви глобят солено за разхождане по улиците в плажно облекло. Испания също има подобно правило и то на места, прочути със своите купони, като Майорка. 

В мюсюлманските страни като ОАЕ и Катар и дума не може да става за оскъдно облекло. 

Тази забрана, обаче, се приближава все повече и към нас. Популярен туристически град на Балканите също реши, че трябва да въведе приличие във вида на туристите по улиците. 

Местните жители и туристите вече няма да могат да се разхождат по улиците на Сплит, Хърватска само по бански, след като градските власти приеха нов закон, според който летовниците и местните жители ще бъдат глобявани за ходене из града без риза или по бикини, съобщи Хина.

Според новата наредба, която влезе в сила на 1 януари, онези, за които се установи, че нарушават правилата, ще трябва да платят глоба от 150 евро. Със същата глоба ще бъдат глобявани и хванатите да пият на обществени места, докато глобата за разходка на куче без каишка е 66,36 евро.

Испания въведе нова забрана, заради която туристите се пържат в жегата

Дубровник въведе подобни правила през 2020 г., а именно глоби за тези, които се разхождат в стария град на Дубровник по бански. Сега Сплит, един от основните туристически центрове на хърватското крайбрежие, последва примера на Дубровник. 

Из града са поставени табели, показващи кое облекло не е подходящо по улиците на града, предаде БТА.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

тукаиматуканема

тукаиматуканема 02.02.2023 9:44

Аман от партийни секретари!

Самоубиват се

Самоубиват се 02.02.2023 9:52

Няма да ходим в скапания им курорт за да ни държат под стража.

Щастие

Щастие 02.02.2023 23:04

Е па, нема да одиме в тези "села",че одиме в Холивуд,, където нема " селяни", а само граждани.Они курортите в храватия и без това са за таквия,като Банкя.

бай Гъдю

бай Гъдю 04.02.2023 7:39

Браво! А у нас кога? Стига анархия!