logo

Актуалните забрани за облеклото в различните държави, които трябва да знаете преди почивката

Актуалните забрани за облеклото в различните държави, които трябва да знаете преди почивката

Хората, хванати да нарушават правилата, могат да получат забележка да се покрият, предупреждение от местната власт, а също и глоби от стотици евро

Когато си стягате куфарите за лятната почивка, едва ли се замисляте дали дрехите, които слагате, нарушават закон. Но като туристите може да си имате проблеми с полицията в определени държави за носене на дрехи, които са забранени в съответния район.

Хората, хванати да нарушават правилата, могат да получат забележка да се покрият, предупреждение от местната власт, а също и глоби от стотици евро.

От забраната за носене на бански в Испания до клиновете в Катар и дори на някои цветове, вижте кои са необичайните ограничения в облеклото, които задължително трябва да познавате преди да тръгнете на почивка.

Не е за вярване за какво могат да ви глобят с 3000 евро докато сте на почивка в Испания

Испания

Въпреки че на някои плажове в Испания не е проблем да сте топлес или напълно голи, нещата са коренно различни, когато напуснете плажа. Туристите в Барселона или Майорка, които се опитат да се разходят по улиците само по бански или плувки, ще отнесат глоба до 300 евро.

Катар

Преобладаващата част от населението на Катар е мюсюлманска, затова туристите немюсюлмани са приканвани да се обличат по определен начин, когато посещават страната.

През 2014 г. кампания приканваше посетителите да се покриват от рамо до коляно и да избягват да носят разголени дрехи и плажно облекло извън плажовете и басейните. Клиновете са посочени като неподходящо облекло за носене на обществено място, като в кампанията се казва: „Клиновете не са панталони“, съобщава "Айриш Мирър". 

Карибите

Носенето на камуфлажни цветове в няколко карибски държави е забранено за туристите, тъй като се свързва с военните униформи. Целта е цивилните да не бъдат бъркани с полицаите.

Правилото „без камуфлаж“ е наложено в няколко страни, сред които Бахамите, Барбадос, Ямайка, Гренада, Доминика, Сейнт Лусия, Тринидад и Тобаго и др. Туристите, носещи маскировъчно облекло, могат да бъдат глобени, а дрехите им да бъдат конфискувани.

Бой с пръчки и други наказания, които стъписват европейците в Сингапур

Ватикана

Тъй като това е религиозна държава, посетителите във Ватикана трябва да се придържат към скромен дрескод, според който коленете, раменете и горната част на ръцете са покрити. Това означава без къси панталони, топове без ръкави и къси поли – както за мъже, така и за жени.

Хората, които не носят подходящите дрехи, но искат да влязат в базиликата „Свети Петър“, могат да си купят пончо или наметка, с които да се покрият в църквата.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Hali Galli

Hali Galli 29.04.2022 17:14

На една от снимките, една се е навела да си завърже маратонките. В Холандия, никога, ама никога не се навеждайте да си завързвате обувките. Счита се като директна покана, някой афрохоландец да Ви опъне отзад. А те не се церемонят.... ето така е измислено холандското сабо, от необходимост.