logo

Не е за вярване за какво могат да ви глобят с 3000 евро докато сте на почивка в Испания

Не е за вярване за какво могат да ви глобят с 3000 евро докато сте на почивка в Испания

Още този месец много хора ще се отправят към курортите, където се очаква броят на посетителите да се доближи до този от преди пандемията

С отмяната на мерките срещу пандемията от Covid-19 много хора започват да се замислят къде да почиват това лято. Испания е една от най-популярните дестинации сред туристите от цял свят.

Още този месец много хора ще се отправят към курортите на Испания, където се очаква броят на посетителите да се доближи до този от преди пандемията.

Но хората, който ще тръгнат към Иберийския полуостров, трябва да са наясно с новите правила и глоби, които влизат в сила в страната, пише „Мирър“.

Това испанско бижу си има всичко, по чудо туристите не са го налазили

От това да не се разголвате до това къде спите – трябва да внимавате да не натрупата глоби, които могат да стигат до шокиращите 3000 евро.

Вижте кои са забраните, които могат да ви струват най-много пари в Испания:

Стойте облечени

Туристите, които отиват на плажа да хванат малко тен, или се прибират от там към хотела, трябва да внимават много с какво са облечени. Те трябва да са покрити на най-оживените улици или ще отнесат глоба.

Мъжете, които се разхождат без риза, или жените само по бански, могат да бъдат глобени с 300 евро. Такива санкции вече са наложени е Барселона и Майорка.

Без сапун и шампоан

На душовете на испанските плажове е забранено да се миете със сапун или шампоан. Ако ви хванат да го правите, може да бъдете глобени с до 750 евро. Причината е, че химикалите в тези продукти са вредни за морския живот.

Незаконно спане

След дълга нощ на купонясване или пиене някои туристи отиват на плажа, за да спят под звездите. Това, обаче, е незаконно в райони като Валенсия, където могат да ги одрусат с глоба от 1500 евро.

Къмпингуването на плажа също е против закона и могат да ви санкционират с подобна сума.

Голота на общенствено място и барбекюта

Ако някой турист се съблече гол на ненудистки плаж, може да очаква санкция от 750 евро.

Най-солената глоба е свързана с барбекю на плажа. Човек може да се обърка, защото, ако иска да си прави барбекю, трябва предварително да поиска разрешение. На някои места като Салобрена могат да ви връчат фиш за 3000 евро.

Ваканция без тютюнев дим: Барселона забранява пушенето на всички плажове

Пушенето се наказва с 30 евро. Забраната за пушене на плажа е за областите Галисия, Мурсия, Каталуния, Андалусия, Астурияс, Канарските и Балеарските острови.

 

Коментирай

Това е ред

Това е ред 20.04.2022 2:52

А не анархия като на БГ лайноморие.