logo

Българи коментират: плюсовете и минусите на пътуването с круизни кораби

Българи коментират: плюсовете и минусите на пътуването с круизни кораби

Планирате пътуване с круизен кораб и не може да се ориентирате? В момента действително има всякакви оферти и е трудно да се разбере коя от тях е най-добрата.

Ето какво коментират в различни форуми българи, които вече са преживели подобно пътуване:

- Ние преди няколко години бяхме на круиз за 10 дена с маршрут - Барселона-Генуа-Малага-Лисабон-Казабланка-Барселона.
Беше страхотно преживяване.Фирмата е италианската MSC. Корабът май беше Poesia. Страхотни са, корабът беше прекрасен, имаше страхотни театрални постановки всеки ден, гала вечери. Храната беше чудесна и разнообразна. Ние бяхме във вътрешна каюта, за да спестим пари. Но си беше приятно. Друсането на кораба е минимално и ти прави впечатление само първите няколко часа. Намерихме и страхотни приятели на круиза. Единственият минус е, че беше пълно с пенсионери - немци, британци и прочие. Но то навсякъде по света е вече пълно с пенсионери, те са най-големите пътешественици и хората с пари, така  че не е много изненадващо.Това е нещо, което поне веднъж в живота трябва да се изживее.

Красива българка обиколи целия свят и направи нещо, което прикова вниманието на всички към нея (СНИМКИ)

- На круиза няма клатене, освен, ако няма силно вълнение. Ние бяхме ма етаж 6, на ниво рецепция, там по принцип е най-спокойно при вълнение. На първия ни круиз случихме вълнение от 9 бала, което е много силно, максимумът е 10 бала, на кораба се усещаше доста напрежение, персоналът летеше напред- назад, съобщаваха разни неща непрекъснато, всички от високите етажи, ВИП каютите слезнаха на нашият етаж и спаха в лобито на рецепцията цяля нощ, вълните стигаха до 6 етаж на кораба, беше изцяло под водата. На последния етаж не можеше да се седи прав изобщо, но на нас нищо ни нямаше, не ни е ставало лошо въобще, беше си страховито, но пък беше и приключенско. Та най- добре около средата на кораба, ниво рецепция, 5-6 етаж, хем и са по-евтини там. 

Мароко така, както никога няма да го видите! Българка описва ужаса от преживяното там

- Много хубаво се спи във вътрешните кабини. Не забравяйте, че цял ден ще се мотаете насам-натам и в кабините само се спи и си супер изтощен. Туристите с терасите имаха всичките морска болест. Ако ви се прииска тераса има много палуби, кафенета и т.н. Клатене няма, но не ви препоръчвам да тренирате във фитнеса - там наистина ми стана лошо. Иначе тенис на корт на върха на кораба е страхотно, както и тенис на маса.

Оказва се, че има и по-затворена страна от Северна Корея, ето коя е тя

- Бяхме на круиз до Южните Кариби и Панамския канал през април 2017. Корабът беше на NCL. Много луксозно пътуване с всички невероятни екстри за които можете да се сетите. Каютата ни беше вътрешна, без прозорец, но не ни беше подтискащо, защото реално там само се нощува, а е по-евтино. Предлагат се пакети за алкохолни или безалкохолни напитки и коктейли, които могат да се ползват от Вас и близките до Вас хора и си струва да се платят. Това се прави с настаняването на кораба още първия ден. Екскурзиите от кораба са добри, но доста скъпи. Ние си взимахме такси от пристанищата и обикаляхме забележителностите на половин цена. Предварително си уговаряте маршрута, времетраенето и цената и плащате накрая./pochivka.blitz.bg

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай