logo

Чували ли сте за тайните стаи в самолетите?

Чували ли сте за тайните стаи в самолетите?

Има място в салона, където можете да спите, както в собствената си спалня или хотел

Салонът на самолета е пълен със загадки. Една от тях е тайната стая на борда. Къде се намира и за какво се използва? Ние отговаряме.

Много пътници трудно заспиват на дълги полети, но малцина знаят, че има място в салона, където можете да спите, както в собствената си спалня или хотел. Има меки плоски легла, с възглавници, където някои избраници могат да прекарат известно време и да се отпуснат.

Вълшебната планина Рорайма и нейната непокътната вода

Някои дори имат специални дебели завеси, които не позволяват проникването на слънчева светлина, така че да можете да спите през деня, както и през нощта.
Стюардеса, която поиска да остане анонимна, заявява, че такива стаи са предназначени изключително за останалата част от екипажа. В края на краищата, според правилата, екипът трябва да почива определен брой часове. Според нея това е необходимо поради съображения за сигурност, така че служителите на авиокомпанията да са достатъчно отпочинали и готови да действат в извънредна ситуация. Освен това, добави момичето, това е единствената тайна стая, за която повечето пътници на самолета не знаят. Някои от най-удобните "тайни стаи" се намират на борда на Boeing 777.

Освен това пилотите имат собствена тайна врата, от която да излязат от самолета възможно най-бързо в случай на извънредна ситуация. Люкът, който се намира на тавана на кабината им, им позволява бързо да напуснат самолета. Въпреки че екипажът винаги показва на пътниците къде са разположени аварийните изходи, е малко вероятно членовете на екипажа сами да ги използват. Най-вероятно те ще напуснат самолета през друга врата и ще наблюдават отвън, така че основните изходи да не се струпват много хора.

Влюбени заминаха на мечтана екскурзия в Доминикана, но изчезнаха мистериозно

Достъпът до "тайната стая" се осъществява през тайна врата, понякога към нея води стълба, която се намира далеч от любопитните погледи на пътниците. Също така на дълги разстояния има няколко зони за отдих за пилоти, дори отделени от останалите зони на останалата част от екипажа. Там те могат да се отпуснат, например да седнат в стол от бизнес класа, да гледат филм или да играят игри на малък екран по време на почивка. Също така за пилоти и други членове на екипа има отделни стаи с душ и тоалетна.
 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай