logo

Да се разголват и къпят пред очите на туристите - нещо нормално в Непал

Да се разголват и къпят пред очите на туристите - нещо нормално в Непал

Дори и в столицата Канманду няма водопровод, хората се хигиенизират в реката

За съжаление, не навсякъде по този свят условията на живот съответстват на ежедневните морални стандарти, които са ни познати.

Може би жителите (особено жителките) на Непал  биха искали да не показват своите прелести, но те не успяват по много причини.

Покривни контейнери за богатите


Непал очевидно е бедна страна. Толкова е очевидно, че това хваща окото веднага след пристигането на летище Трибуван. И тогава, разхождайки се по улиците към центъра на града, ще забележите липсата на стъкла в прозорците и какво се случва в къщите (особено през нощта, под светлината на електрическите крушки). ⠀
Водоснабдяването в страната е искинско бедствие. Ако разбрах правилно, то в града няма централизирано водоснабдяване или то липсва в много райони. В по-богатите къщи и хотели огромни пластмасови и метални контейнери с вода са инсталирани директно на покривите.

Защо чукчите слагат гола жена до замръзнал турист

Мият се пред очите на всичко, но се опитват да не „представят“ прелестите си.


Жителите на бедните домове трябва да се оправят, както всеки може. Напълно е възможно децата да се мият в леген, но възрастните често се къпят в реката или езерото. В Покхара жените се събират на групи и се опитват да се изгубят в растителността на брега - далеч от любопитни очи.


В Катманду няма такъв лукс като храстите. Затова те трябва да се мият в сарито директно върху бетонните насипи. Между другото, Сари е значителна помощ, тъй като в 5 метра плат можете да се увиете и да се измиете точно под него. А тънката тъкан изсъхва бързо в топъл климат.


Съпрузи или приятелки в този случай идват на помощ. Тъй като жените не са като многоръкия Шива и следователно, като държат сари с едната си ръка, сапунисват с другата, те не могат и да се поливат с вода. Сарито също се опитва да падне.

Затова по време на поливането обикновено е добре да държите сарито с две ръце. И Често, когато вървяхме покрай реката, гледахме как се къпят.

Невиждано! Саудитска Арабия се отвори за туристи, даже разрешава на жените да…

В планината процесът се усложнява от факта, че на улицата е наистина студено, а в планинската река не е удоволствие да се миете. Честотата на баните неизбежно трябва да се намали.


И всичко това, разбира се, се случва пред очите на туристите, които се носят напред-назад, дошли да видят Хималаите. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай