logo

Докато летях на този самолет, си спомних "Отче наш"!

Докато летях на този самолет, си спомних "Отче наш"!

Нискобюджетна индонезийска компания - старите ни Икаруси изглеждаха по-надеждни

Всеки се страхува от летенето със самолет, но има полети, които просто няма как да забравиш. Точно това е преживял Цветан Стоенелов, който работи като служител в голяма търговска компания в Сингапур, а през свободното си време обича да пътува и да описва преживяното.

Ето и неговия разказ от ужаса, който е изпитал:

Индонезия, летището на столицата на Западна Папуа в град Соронг. Отивам в ръкава, за да се кача на самолета на нискобюджетната авиокомпания Sriwijaya Air, която лети до другия край на страната - остров Сулавеси, пише българин, който наскоро се завърнал от този екзотичен край на Земята. Аз по принцип много се страхувам да летя. Ще помня този полет дълго време ... Самолетът беше наистина стар! И ето моите снимки за доказателство.

Ето кои са най-безопасните пътнически самолети

Ето как изглеждаше панелът с климатик и бутон за повикване на стюардесата. Струваше ми се дори в старите автобуси Икарус, таблата изглеждаха много по-модерни. Вярно е, че нямаше бутон за повикване на стюардесата.

Ръждивото крило не добави оптимизъм. Целият полет то се клатеше диво. Двигателите бръмчаха, сякаш между нас нямаше стени.

А това са дъвките “Релакс”, които се дават на всички пътници преди излитане. Липсваше само свята вода. Забавлявайте се, скъпи пътници!

Беше толкова страшно, че така и не направих по-подробни снимки. Но съдейки по надписа на испански, закрепени със залепваща лента, беше ясно, че самолетът се управлява от поне втората авиокомпания. Това не добави положителни очаквания. Но всичко се размина, както винаги.

Как авиокомпаниите ни цакат с „евтини“ билети и кога всъщност са изгодните сделки (ВИДЕО)

Летенето в такива самолети е голям проблем за мен, защото аз съм аерофоб. Аз се боря с тази фобия, както и с всичко, като с консумацията на силни напитки. Понякога  помага. И като цяло, според статистиката, рискът от смърт по пътищата е много по-голям, особено ако живеете в България.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай