logo

Египет строи магистрала на 50 см от жилищни блокове

Египет строи магистрала на 50 см от жилищни блокове

Сградите всъщност били построени незаконно

Градското планиране е изключително трудна задача с много уравнения - като се започне от трафик и се стигне до процент на престъпността.

В Египет изглежда обаче сериозно подценяват този процес. Страната е във фокуса на световното внимание заради доста противоречив магистрален проект. 

В социалните медии се появиха снимки на мост, строящ се в квартал на Кайро, който е толкова близо до редица жилищни сгради, така че изглежда сякаш е свързан с тях.

Конкретната част от моста на магистралата, показана на снимките, е на около 50 сантиметра от жилищните сгради.

Градът, в който се пресичат три държави

Това означава, че от балконите си хората могат буквално да докосват асфалта на магистралата.

Освен екстремните количества замърсяванеи  вероятността хората да пресичат магистралата през балконите си, по-ниските етажи ще бъдат оставени на тъмно, а техните жители ще трябва да продължат живота си буквално под моста, посочва BoredPanda.

Съоръжението е дълго 12 километра и широко до 65.5 метра. Смята се, че ще струва около 5 милиарда египетски лири, или почти 317 милиона щатски долара.

Защо Египет строи подобно нещо?

Според източници, Министерството на жилищата в Египет съобщава, че четирите сгради, които са изключително близо до моста, всъщност са построени незаконно. Решението за събарянето им е издадено за момента, в който мостът ще бъде завършен. Има план за отпускане на 250 милиона египетски лири като обезщетение на живущите в сградите, които се планира да бъдат съборени.

Невъзможно, но факт: Пясъчна пустиня насред мразовития Сибир

Много хора обаче възразяват срещу строителството на магистралата, като не само посочват проблемите, споменати по-рано, но и обясняват, че разрешителните за строеж на тези жилищни сгради са придобити през 2008 г. и по този начин не могат да се считат за незаконни.

Депутати настояван за преразглеждане на строителния проект, като посочват, че той не само излага жителите на опасност, но също така пряко се отразява на бизнеса, разположен под магистралата.

Хората - пряко или косвено засегнати от този проект, повтарят същите тези притеснения в социалните медии, заради което снимките получават много внимание във Facebook, Twitter и Imgur.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай