Експерти изброиха ястията, които да не ядете на блок маса в хотел!

Експерти изброиха ястията, които да не ядете на блок маса в хотел!

Топлите храни трябва да останат горещи, а студените – студени и това е много важно да се запомни

За да предотвратите блок масата да провали почивката ви с безкрайни ходения до тоалетната, експертите по безопасност на храните съветват да избягвате определени видове храни.

На първо място, важно е да се обърне внимание на два фактора - температурата на топлите продукти от менюто и кои от деликатесите може да са били замърсени от други гости. Уви, не всеки обича да мие ръцете си преди хранене.

„Топлите храни трябва да останат горещи, а студените – студени. Това помага да се избегне опасната температурна зона, където виреят бактериите“, обясни д-р Елън Шумейкър в интервю за HuffPost.

Какво се случи с качествената храна в самолетите?

Затова си струва да се уверите, че горещите ястия се съхраняват в нагреватели за храна - специални устройства с капак и нагревател за поддържане на оптималната температура на съдовете. По-добре е да избягвате охладени меса, колбаси и сирена, особено ако са престояли на стайна температура повече от два часа.

Освен това експертите не съветват да поемате рискове и да се наслаждавате на нарязани плодове или зеленчуци, ако са били дълго време на общата трапеза или показват признаци на замърсяване.

„Пресните зеленчуци, които обикновено се събират от земята, като маруля или зеле, могат да се замърсят с пръст, ако не са били старателно измити. Мръсотията може да стане източник на много различни микроорганизми“, обясни д-р Брайън Куок Ле в интервю за изданието.

По същата причина могат да възникнат неприятни последици след консумация на лошо измитите пъпеши и дини!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай