logo

Гигантска черна дупка на Google Maps хвърли в шок мрежата

Гигантска черна дупка на Google Maps хвърли в шок мрежата

„Изобщо не прилича на остров“, заяви откривателят на мистерията

За повечето хора Google Maps е полезен, когато искат да стигнат от точка А до точка Б. Но има една малка група любопитковци, за които приложението е безкраен източник на мистерии.

Ако гледате достатъчно внимателно, можете да откриете много странни обекти, които сякаш прикриват нещо нереално. Или пък просто да са знак, че Google Maps не е перфектен.

Геолог откри на Google maps 10 много странни места

Каквато и да е истината, дебатът за тези обекти винаги е ожесточен и интересен.

Точно такъв дебат се разрази, когато един потребител на Reddit откри нещо, приличащо на черна дупка по средата на океана, ползвайки точно Google Maps.

„Какво е това, ма*ка му!“, написа потребителят в псевдоним kokoblocks. „Изобщо не прилича на остров“, добави той е подтемата за Google Maps.

Едно от първите предположения беше, че островът може да се тайна военна база. „Изглежда цензурирано по някаква причина“, смята коментиращ.

„Първата ми мисъл е, че е цензурирано. Няма никаква логика природно образувание да е такова черно на такъв малък остров“, коментира друг.

Google често замъглява „чувствителни места“ военни бази или дворове на затвори, съобщава Live Science. Това се прави, за да не се разкрие информация за тяхното местоположение и устройство.

„Може да е подземен вулкан, което е причината за черното, ако предположим, че това не е дупка. Най-вероятно магмена скала“, смята потребител.

Някои хора използват случая да се пошегуват, посочвайки, че това може да е островът от сериала „Изгубени“. Друг пък пише: „Очевидно това е вход към Кухата земя!“, подигравайки се с теорията, че Земята е напълно куха.

Всички тези хора ще се разочароват, когато разберат, че това мистериозно място на Google Maps е остров Восток. Той се намира североизточно от Нова Зеландия и принадлежи на Република Кирибати – островна държава в Централния Пасифик, състояща се от 33 коралови атола и острова.

Черното на снимката също си има обяснение.

„Това, което виждате като черно, всъщност е много тъмно зелено. Това е много гъста гора от дървета писония“, разкрива коментиращ с псевдоним SatisfactionAny20.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Културен деятел

Културен деятел 03.11.2021 10:00

Така ще бъде България след трети неуспешен опит за съставяне на Правителство. Една гигантска черна дупка...

нищо ново под слънцето

нищо ново под слънцето 03.11.2021 15:59

Не е само остров Kiribati. Има множество подобни коралови острови в тази част на Тихия океан, може да погледнете на Google Maps северно от остров Samoa: Tokelau, Atafu, Fenua Fala, Nioku,Tuvalu, Nanumea ....