logo

Големите минуси на круизите, за които никой не говори

Големите минуси на круизите, за които никой не говори

Възможността да разгледаш много дестинация, пътувайки на огромен кораб с пълно обслужване, звучи много прималиво

Круизните пътешествия са мечта на много хора. Възможността да разгледаш много дестинация, пътувайки на огромен кораб с пълно обслужване, звучи много прималиво и въпреки значителната сума, която трябва да се плати за такова пътуване, много хора с готовност я плащат.

Един от най-големите плюсове на круизите е, че организацията им е много лесна и можете да видите доста забележителности без да се напрягате.

Пътешествията с големи кораби, обаче, имат и своите минуси и тези не са за пренебрегване, въпреки че за тях рядко се говори.

Ето кои са основните отрицателни страни на круизите:

Гигантска вълна строши стъклата на кораб и заля пътници в Германия ВИДЕО

1. Скрити такси

Първоначално може да ви се стори, че за парите, които плащате, получавате страхотен продукт, но има много начини накрая да се окаже, че сте платили много повече от очакваното.

Например круизната компания ви дава специална кредитна карта и е много лесно да забравите колко точно харчите. Почти винаги екскурзиите не са включени в първоначалната цена на оператора и добавят още разходи към пътуването ви.

Даването на бакшиши на персонала накрая бърка още по-дълбоко в джоба ви, пише wanderwisdom.com.

2. Липса на достатъчно време на брега

Ако сте някой, който наистина обича да опознава дадена дестинация и да се разбере по-добре нейната култира, круизите не са за вас. Често корабът прекарва само часове на пристанощето, което не ви дава много време да изследвате района и да опознаете мястото.

Може би ще имате усещането, че сте били на много места, но не сте опознали нито едно в дълбочина. Освен това местата, където корабите спират, могат да не са представителни за страната, а по-скоро насочени към туристите.

3. Туристически капани

Круизните кораби донасят тълпи от туристи до всяка дестинация. Това може да засили местната икономика, но също така и да промени същността на мястото и то да изгуби своята автентичност.

Цените за неща като храна, напитки, сувенири и приключения могат да бъдат страшно раздути на такива места.

4. Морска болест

Както и да изглежда круизният кораб, вие си оставате на кораб в морето. Ако вълните станат бурни или времето се развали, нещата могат много бързо да загрубеят. За някои хора това значи гадене и повръщане. Морската болест може да съсипе ваканцията на хората без късмет, които страдат от нея.

5. Никаква гъвкавост

Когато подписвате договор за круиз, вие всъщност се отказвате от всяка възможност да влияете на ваканцията си. Ако посетите дестинация и се влюбите в нея, няма начин да останете по-дълго. Ако искате да смените маршрута, това също не е възможно.

Също така може да се случи круизната компания да промени разписанието заради времето или други фактори. За добро или лошо, вие сте принудени да вървите по течението.

6. Натрупване на тегло

Звучи чудесно да бъдете заобиколени от много храна и пиене през цялото време, но може да се окаже много трудно да устоите и да контролирате какво консумирате. В резултат може да се сдобиете с много излишни килограми.

Навсякъде, където отидете, има вкусни бургери и картофки, понички, торти, да не говорим за бирата и коктейлите.

Дните в морето могат да бъдат истинско предизвикателство. Лесно е да прекарвате свободното си време ядейки и пиейки без дори да си помислите, че прекалявате.

7. Бавен интернет

Круизните кораби като цяло разчитат на сателити за интернет, затова връзката може да бъде много по-бавна от това, с което сте свикнали вкъщи. Затова хората, които са на почивка, е най-добре да се изключат от мрежата и да се отпуснат.

Ако трябва да сте на линия заради работата си или за да останете в контакт с близките си, бавният интернет бързо ще започне да ви ядосва.

8. Прекалено претъпкано

Круизните кораби могат да бъдат много претъпкани места. Те са като плаващи градове. Да си намерите хубаво място за отдих на плаубата или място, където да преплувате някаква дължина в басейна, може да се окаже много трудно, почти невъзможно.

Атракциите като бюфетите и баровете могат да бъдат много натоварени в пиковите часове. Ще се окаже истинско предизвикателство да си намерите някое тихо кътче без да ви се наложи да се скриете в каютата си.

9. Разпространение на болести

Пандемията от Covid-19 извади на показ това, което много от нас знаят – круизните кораби могат да са ужасни места, когато на тях има вируси и зарази. Основните проблеми са, че, първо, вие сте заобиколени от тълпи от хора и, второ, вие сте зависими от другите пътници да спазват основни хигиенни правила като например да си мият ръцете.

Откачени неща стават по круизите – някои ходят чисто голи, а други...

10. Малки каюти

Круизните каюти са много по-малки от хотелските стаи. Цяла наука е как да поберете всичките си дрехи и вещи в такова малко пространство и все пак да имате място да се придвижвате.

Освен ако не платите допълнително, вашата каюта ще бъде достатъчна за спане, но е и подходяща да прекарвате известно време в нея. Може да нямате никакви прозорци, ако изберете най-евтиния вариант. Това ще засили чувството за клаустрофобия.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

viktor

viktor 04.03.2022 0:24

PALNI AMA PALNI GLUPOSTI !!!!!!! MUPPETS !!!!!!