Голяма опасност за туристите на популярно място в Родопите

Голяма опасност за туристите на популярно място в Родопите

Самата местност представлява високо скално плато (1448 е най-високата точка), на чиято територия между две отвесни скали се е образувал естествен тесен улей

Любители на природата и туристическите атракции алармират за опасна стълба, монтирана на Караджов камък в Родопите.

Самата местност представлява високо скално плато (1448 е най-високата точка), на чиято територия между две отвесни скали се е образувал естествен тесен улей. Точно там се е заклещил т. нар. Караджов камък, чиито размери са внушителни. 

Издълбан в скала манастир пази най-стария надпис на кирилица

Хора, които са посетили магнетичното място, са на мнение, че то крие опасности. Ето какво написа в социалната мрежа Facebook Иванка Телалова: 

"Имаме толкова красиви места за посещение в близост до Асеновград, скоро посетих Караджов камък за втори път, какво ми беше учудването за подобието на стълба там - как може на това красиво място, посещавано от толкова хора от цялата страна, да бъде в такъв вид стълбата?".

В коментарите под публикацията Григор Димитров подкрепи написаното от Иванка. Той споделя, че при влажно време стълбите стават хлъзгави и има опасност от падане:

"Стълбите са много зле, при влажно време стават хлъзгави и има опасност от падане, а мястото е красиво. Общината да поставят предпазни парапети и метални стълби".

Петър Кръстев пък добави, че вече имало готова стълба, с която сегашната да бъде подменена, но имало административни спънки за поставянето й.

"От много време се чака тази стабилна стълба, но кога ще се монтира - никой не може да каже, а е абсолютно належащо!", коментира Софка Тянева.

Крал се страхувал от брат си, затова избягал на една скала: Останките от двореца му днес са атракция

Ако все пак не се подмени стълбата, да бъде поставен парапет, настояват хората.

"На Белинташ има метални стълби, тук поне парапет да се направи... Иначе в този вид е доста екстремно изкачване", написа Бони.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай