logo

Голяма промяна на летище София

Голяма промяна на летище София

По този начин вече няма да има струпване на пътници при сканирането на бордните карти, където в момента има само три гишета

Летище София въвежда система за самостоятелно сканиране на бордните карти при първата проверка. Това заяви за TravelNews Димитър Биков, директор „Бизнес развитие“ в „СОФ Кънект“, концесионер на летището.

Системата е поръчана и се очаква да бъде доставена през следващия месец, подчерта той. Машините ще бъдат доста и всички пътници сами ще сканират бар кода на бордните си карти още на ниво 0 на терминал 2. При правилна бордна карта ще се отварят сами вратичките и хората ще се качват на следващото ниво за проверката на скенерите, обясни Биков.

Румъния откри летище за чудо и приказ

По този начин вече няма да има струпване на пътници при сканирането на бордните карти, където в момента има само три гишета със служители. Те ще продължат да помагат на пътниците при сканирането и ще напътстват тези с проблемните баркодове, които машините не ги допускат, обясни Димитър Биков. Бордните карти могат да бъдат на телефона или на разпечатани на хартия.

Официално: Тръгва нов полет от летище Пловдив

По големите летища в Западна Европа вече са въведени тези системи, които облекчават опашките. От друга страна спестяват персонал, който може да бъде насочен към други системи за контрол и проверки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

пътник

пътник 17.09.2023 18:33

А кога ще си оправят тоалетните, като на цигански пазар, мръсотия....

Анонимен

Анонимен 18.09.2023 0:55

Кой прави тази мърсотия?

Гого

Гого 18.09.2023 2:03

Чак пък такава навалица ли е на летището?

Аман!

Аман! 18.09.2023 2:57

Не е нужно това, а удобни и навремени полети, забрана на абсурдните надценки на неща като ВОДА след проверките, тоалетна след същите, като терминал 2 след проверките НЯМА даже тоалетна!!

IVAN

IVAN 18.09.2023 6:34

Повече гишета за приемане на куфари и обработка на пътници че последния път доста хора си истърваха полета заради огроминте опасшки. Три полета и само три гишета срам