logo

Има ли наистина мутанти в подземията на Припят?

Има ли наистина мутанти в подземията на Припят?

33 години по-късно мазета и скривалища продължават да се отопляват

Тъмните, студени и изоставени мазета на Припят от повече от 33 години президникват страх или интерес. Какво се случва днес, толкова години след евакуацията на населението. Никой не се интересува от града, не проверява състоянието на комуникациите и припятските подземия. Градът е празен и радиоактивен. Подземният живот на града се характеризира със специална атмосфера.


След инцидента в Чернобилската атомна електроцентрала в продължение на година почти целият град беше изключен със спряна вода и електричество, без да се броят десетките сгради, които работеха след евакуацията на тази територия.

Най-големият исторически парк в света отвори врати и той е в България!

През първата зима без хора тръбите в къщите се спукаха само заради подаването на отопление. Без контрол на хората всичко бързо се разпадна.

Затова ликвидаторите изключиха подаването на вода и ток до всички жилищни помещения в Припят.
Но много мазета на къщи и блокове продължавали да бъдат отоплявани. И много от тях са абсолютно чисти и сухи и до днес. Понякога дори избите на населени градове могат да завидят на Припят.

Радиационните нива в подземията на Припят са нормални. Освен централната канализационна система, където много радионуклиди бяха измити с дъжд и вода. Освен сутерена на медицинска единица №126, където все още се намират дрехите на първите пожарникари на Чернобилската атомна електроцентрала и в сутерена на централата Юпитер, където са се провеждали експерименти по въздействието на радиацията върху електрониката.

Живеят ли там мутанти, които се крият от човешките очи. Разбира се, норчабно е да си омислим, че това са небивалици, родени от превъзбудено въображение.

Всъщност, днес мазетата на града-призрак са празни. Но понякога можете да намерите останки от различни животни.

Това са най-красивите жени от цял свят, които са се родили мъже (СНИМКА)

Преди инцидента жителите на Припят често са държали в сутерените зеленчуци, плодове, консерви, а също и боклук.

След евакуацията дори мазетата били опустошени от мародери (или ликвидатори).

Това видео е от мазетата на радиозавода Юпитер, в който в първите месеци след инцидента са били разположени инженери и учени. Производственото сдружение "Спецатом". Те създали роботи за работа на покрива на машинното отделение на атомната електроцентрала в Чернобил, за почистване на радиоактивни остатъци и други неща, свързани с извършване на неотложни работи по обеззаразяване.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай