logo

Как безплатно да получим стая в хотел

Как безплатно да получим стая в хотел

Заплащате за настаняването не с пари, а с бонуси, труд или талант

Плащането за настаняване е значителна част от пътните разходи, но е напълно възможно тези разходи да бъдат сведени до минимум или дори напълно да бъдат изключени от бюджета.

6 знака, че хотелската стая е зле почистена

Разкриваме ви пет начина да останете в хотел, като плащате за настаняване не с пари, а с бонуси, труд или талант.

1. Изпечете пица или нещо друго

Жилища в замяна на услуги - тази опция за плащане е популярна в Европа, а от 2018 г. по света се провежда Международната бартерна седмица, в която участват повече от 60 държави. Хотелите публикуват списъци с желания в Интернет и всеки турист може да обменя своите умения и опит за безплатно настаняване. Много хотели са готови да работят на бартер не само по време на промоцията, но и целогодишно.

За безплатна хотелска стая можете да берете грозде в Абхазия, да реновирате хотели в Индонезия или да печете пица във фурна на дърва във Франция. Още по-лесно е да отседнете в един от хостелите в Санкт Петербург: за това трябва да заснемете видео за институцията и да го публикувате в социалните мрежи.

2. Стартирайте туристически блог

Сътрудничеството с туристическите блогъри също е бартер: пътешественикът е настанен в хотел безплатно и той споделя впечатленията си в блог, привличайки нови клиенти. Собствениците на хотели предпочитат популярни блогъри с огромна армия от абонати, но блоговете с малка аудитория също имат шанс: основното е висококачествено съдържание и виосока активност.

Можете да предложите услугите си на туроператор или да се свържете директно с хотела, като подкрепите инициативата със статистически данни за трафика на уебсайта и страниците в социалните мрежи.

3. Натрупвайте бонуси

Много услуги за резервация на настаняване имат програми за лоялност, които ви позволяват да отседнете в хотели безплатно, натрупвайки бонус точки. През 2020 г. можете да получите 800 RUB на Booking.com, като добавите 3 хотела към любимите си. Hotels.com предоставя на пътниците една безплатна нощувка за 10 дни, за които е платена.

4. Станете доброволец

За да живеете в друга държава безплатно, можете да изберете една от офертите за доброволци на уебсайтовете на международни организации. В Европа Вуфинг е широко разпространен (от WWOOF - „Доброволци в биологични ферми“): доброволец храни животни или бере плодове 4-6 часа на ден, а фермер му осигурява жилище и храна. В Судан всяка година се търсят учители по английски език, а доброволците, които знаят езика, получават не само безплатно жилище и храна, но и заплата.

7-те най-добри петзвездни хотели в Халкидики, където има всичко СНИМКИ

5. Купете самолетен билет

Когато летите с трансфер от 6 до 24 часа, много авиокомпании са готови да настанят безплатно пътниците в хотела и да им осигурят закуска. Тази услуга се предоставя главно от азиатски превозвачи - Air China, Turkish Airlines, Qatar Airways, Emirates, Air Astana. Можете да резервирате безплатна стая по имейл, на уебсайта на авиокомпанията или директно в залата за пристигане.

Обикновено тази услуга се прилага само за международни полети и определени тарифи, като класът на хотела зависи от класа на закупения билет. Най-често трябва да резервирате хотел един ден предварително, а понякога дори 96 часа предварително.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

FutureHealth

FutureHealth 08.06.2021 8:24

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

XmediK

XmediK 18.10.2023 19:37

Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване.----> https://mub.me/medik