logo

Как да опазите от измамници и крадци в различните страни

Как да опазите от измамници и крадци в различните страни

В зависимост от дестинацията, видовете измами могат да бъдат напълно различни

Не е тайна, че популярните туристически дестинации в света привличат не само много пътници, но и всякакви измамници, които искат да получат лесни пари.

В същото време, в зависимост от страната, видовете измами могат да бъдат напълно различни. Експертът по пътуване Роузи Пантър обясни пред британския Express какво да избягваме в различните страни.

Внимавайте! Това са най-често срещаните схеми за измама при пътуване

Кайро, Египет
В близост до световноизвестните пирамиди в Кайро понякога можете да срещнете дресьори на камили, които предлагат на туристите да се снимат, яздейки животното. Същността на измамата е, че дресьорите вземат определена сума пари, за да качат турист на камила и ако той се съгласи, ще поискат още пари, за да го пуснат да слезе.

Пантър съветва винаги да разберете пълната цена на услугата преди да я използвате. Освен това ще бъде полезно да се консултирате с туристическия си водач. 

Рим, Италия
Експертът отбелязва, че тук най-популярният метод за измама е трикът "фалшиво дете". Същността му се свежда до факта, че възрастна жена с "дете" на ръце, което всъщност е увита кукла, уж се спъва и го пуска в ръцете на турист.

Номерът разчита на това, че пътникът ще се спусне към бебето, за да не падне. Това ще го разсее достатъчно дълго, за да може друг джебчия да открадне портфейла му.

За да не станете жертва на джебчии, по-добре е да заобикаляте такива стари жени.

Лас Вегас САЩ
Тук трябва да бъдете особено внимателни с таксиметровите шофьори, които могат да предложат да разтоварят багажа ви в хотел или летище, а след това да кажат, че бързат, да треснат капака на багажника и да избягат. Едва след това туристът може да забележи, че една от чантите му липсва.

Експертът отбелязва, че този вид измама е популярен по целия свят и за да го избегнете, трябва да използвате услугите на известни компании или да помолите портиера на хотела да извика такси.

Ню Йорк, САЩ
На "Таймс Скуеър" човек може да се приближи до пътник на ъгъла на улицата и да му даде това, което той нарича безплатно копие на музиката си. Но щом нещото е в ръцете на туристa, други хулигани ще се приближат до него и ще поискат пари за него.

Пътуващите трябва да помнят, че е по-добре да не вземат неща, които се раздават по улиците.

Орландо, САЩ
Четвъртият по големина град в щата Флорида е известен в целия свят като столица на тематичните паркове и естествено това привлича много измамници. По-специално, гостите на местните хотели многократно са намирали под вратите си меню за поръчка на пица по телефона. Това обаче няма нищо общо с пицарията, а просто е друг начин измамниците да получат достъп до данните от банковата им карта.

Внимание: Плъзна нова схема за измама на туристи

Ако наистина искате пица, тогава трябва да я поръчате онлайн или да отидете до пицария сами, тъй като персоналът на хотела винаги може да ви каже посоката до най-близкия ресторант.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай