logo

Какво да си сложите в багажа за круиз, за да не ви се доплаче на борда

Какво да си сложите в багажа за круиз, за да не ви се доплаче на борда

Пътешественици признават, че са взимали със себе си доста странни предмети – дървен жираф, сос грейви на прах, пържени лукчета, телескоп, хлебопекарна

Круизните пътешествия се завръщат с пълна сила, но докато мнозина нямат търпение да се качат на борда на някой голям лайнер, пълен с непознати хора, изниква вечния стресиращ въпрос – какво да сложа в куфара?

Проучване на MSC Cruises показва, че 35% от британците смятат стягането на багажа за стресиращо. Всъщност един от десет казва, че намира това занимание за толкова притеснително, че дори не иска да отиде на почивка.

Разбира се, фактът, че заради пандемията пътуванията почти бяха спрели, означава, че много хора просто са изгубили тренинг. В същото проучване една четвърт от отговорилите казват, че са забравили как са опаковали багажа си преди пандемията.

Какво ще се случи с вас, ако паднете от круизен кораб

Пътешествениците са признали, че са взимали със себе си някои доста странни предмети – дървен жираф, сос грейви на прах, пържени лукчета, телескоп, хлебопекарна. Един от тях дори казва, че е открил хамстера си да пътува гратис.

За щастие, има експерти, които могат да помогнат за първото ви (по принцип или от доста време насам) круизнo пътешествие.

Професионалната пътешественичка на круизи Джанин Уилямсън споделя своите топ съвети за стягане на багажа за водно пътешествие.

Бъдете организирани

Лесно е човек да се увлече и да вземе прекалено много багаж. Извадете всички дрехи, обувки и аксесоари, които смятате да вземете, преди да тръгнете, вместо да ги слагате от гардероба направо в куфара.

Опитайте се да се прудържате към две или три основни цветови гами. Сложете ги заедно като „цял“ комплект дрехи. И ги снимайте, за да си напомняте. Така лесно ще видите коя блуза може да се носи с различните поли и панталони и как различните стилове могат да се смесват и съчетават.

Свалете си книга на електронно устройство

Натоварената програма със занимания, екскурзиите на брегам развлеченията и безкрайните храна и напитки едва ли ще ви оставят време да прочетете вестник, камо ли „Война и Мир“. Освен това ще спестите и ценно място в куфара.

Слоеве дрехи

Дори и в разгара на лятото вземете дрехи, които могат да се обличат върху тениски и ризи, като пуловери с дълъг ръкав, жилетки, яке и лек шлифер. Шаловете и наметките са чудесна идея, а могат и лесно да се преврънат в завивки за хладните вечери на палубата. Шапките също са задължителни.

Имайте предвид дестинацията

За средиземноморски круизи си вземете свободни дрехи, които ще бъдат удобни в горещо време. Естествените тъкани като памук или блузи, абсорбиращи влагата, са най-добри. Не забравяйте шапки с широка периферия, слънчеви очила, кремове за слънце и репеленти за насекоми.

Картички или обаждане?

Вземете си самозалепващи се етикети преди да тръгнете и напишете на тях имената и адресите на хората, на които ще изпращате картичките. Това спестява време за писане върху картичките, когато вече сте на място. И няма да има нужда да разнасяте книга с адреси.

Тайното и тихо място на круизите, за което пътниците не подозират

Застелете куфара си с многократни найлонови торбички

Ако имате куфар от текстил, застелете дъното му с найлонови торбички и сложете една или две отгоре да покриете дрехите си, след като сте наредили багажа. Това ще запази дрехите ви сухи, ако оставят чантите навън в дъжда на летището или преди да се качите на кораба. Когато вече сте на борда, можете да ползвате торбичките за събиране на пране и други вещи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай