logo

Какво ли не измислят тарикатите, за да се промъкнат в първа класа в самолета

Какво ли не измислят тарикатите, за да се промъкнат в първа класа в самолета

Идеите на някои от пътниците са направо абсурдни

Разликата между икономичната и бизнес класата на самолетите може да бъде огромна. За някои хора изкушението да се опитат да се промъкнат в по-хубавия салон без да плащат допълнително е твърде голямо.

Няколко служители от салонния персонал разказаха пред „Дейли Мейл“ за хитростите, които пътници са измисляли, за да се вмъкнат в по-хубавата част на самолета. По всичко личи, че това е често срещана практика.

Идеите на някои от пътниците са направо абсурдни.

Стюардеса разказа кои неща в салона никога не трябва да докосвате

Най-често срещаният подход, казват служители, е да се промъкнат и да седнат на празна седалка, скривайки се под одеяло.

Одеялото, подсказва една от стюардесите, не ви прави невидими. Човешкото тяло лесно се различава под него. Друга стюардеса споделя, че е откривала пътници, които седят в бизнес класа, защото имали бележка от лекар, в която се казва, че не могат да бъдат в икономичната.

В такъв случай, предупреждава тя, ще бъдете таксувани за бизнес класа. Не си пробвайте късмета, допълва бордовият асистент.

Един пътник успял да разбере от служители на летището кои седалки в първа класа не са заети. Той просто отишъл и седнал там без да си е платил за екстрата. Накрая той предложил на стюардесата 60 долара, за да го остави на мястото му, но тя не пожелала да си рискува работата за толкова малко.

Тук е моментът да споменем, че всеки един от екипажа на самолета разполага със списък от пътници, които са настанени в икономична, първа или бизнес класа. Те постоянно проверяват кой къде е. Именно този списък им подсказва кой какви потребности и преференции е заявил.

Най-баналното оправдание на хванатите в крачка пътници е, че са се изгубили.

Най-честото наказание за преместване в неполагаща се класа е засрамването, казва мениджърът Джей Робърт. Провинилият се се изпровожда до неговото място, като за всички става ясно за какво става дума. Освен това в списъка той ще бъде маркиран като проблемен.

Топ правила за безопасно пътуване от пътешественичка с голяма трагедия в семейството си

Всички знаем, че неизменна част от пътешествията са пътуванията със самолет, а те могат да бъдат стресиращи и изнервящи.

Възможно е, промъквайки се в първа класа, да станете жертва на по-сериозни последици. На излизане може да се наложи да заплатите разликата в билетите за икономичта и бизнес клас. Понякога тя възлиза на хиляди долари.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Bradleyfropy

Bradleyfropy 10.06.2020 19:42

MEGAREMONT полиране вани