logo

Какво се намира във вътрешността на Сфинкса?

Какво се намира във вътрешността на Сфинкса?

Изследователи, които са влизали, подозрително се кълнат, че няма нищо

Това, че има тунели, водещи към вътрешността на Сфинкса на платото Гиза в Египет, отдавна е известен и има снимки, които доказват съществуването им, но по някаква причина египтолозите укриват този факт и едва ли можете да намерите снимки, на които е заснет Сфинкса отгоре.

Има шест пасажа, водещи до статуята на Сфинкса. Един от тях е на гърба на Сфинкса. Друг е на нивото на земята от северната страна на статуята, близо до бедрото. Третият тунел е известен само от снимка, направена през 1926 година. Той е разположен от северната страна близо до средата и е бил покрит с тухлена зидария по време на “реставрационни работи”.

Няколко момичета да живеят с един мъж? В Източен Тимор това се счита за нормално

Четвъртият е под ухото на Сфинкса. Петият е в центъра на главата му отгоре. Шестият проход се намира между лапите на Сфинкса. Пазачът на антики Захи Хавас лично се спуснал в тунела, водещ към вътрешните помещения на Сфинкса и разположен на гърба на скулптурата. В интервю той казва, че този вертикален тунел е издълбан изкуствено и води до дълбочина, където има камера, но няма по-нататъшно преминаване, пълно е с цимент. Пазачът вярва, че по време на възстановителните работи проходът е бил засипан с цимент.


Става въпрос за доста тъмна история, но в същото време има информация, че Захи е хитър и той е проникнал много по-далеч, където е намерил друга камера, в центъра на която заобиколен от вода стои древен саркофаг. Но пазителят на антики сега отрича всичко това. Проникването на Захи в страничния пасаж също потвърждава това под формата на снимки и той сам казва, че проходът е направен изкуствено, а за спускане по наклонната стена в стените са направени прорези за краката. Сега видният пазител на антики казва, че изобщо няма проходи. Всичко това били естествени пукнатини. 


Това е смешно, но официалната позиция на водещия египтолог стана точно такава. Не видял нищо, нищо нямало там. Защо да скриете съществуването на тунели и камери вътре в Сфинкса? Едгар Кейси, "спящият пророк", пише, че има тайна зала с вход, която може да бъде намерена между лапите на Сфинкса.

Турски хотелиер разби митовете за алкохола в ол инклузива

Отвътре е скрита цялата история на Атлантида: “Хрониките за Атлантида, откакто Духът се оформил, или плътта на тази земя, и последващото развитие на хората; за първото разрушаване на континента и за настъпилите промени; за живота и за различните произведения на атлантите в други страни; срещите на представители на всички нации, всички страни за разработване на съвместни действия във връзка с катаклизмите в Атлантида; изграждане на пирамида за ритуали на посвещение; за кого, как и къде ще бъдат открити записите, които са копия на оригиналите, потънали в дълбините на потъналата Атлантида. Защото този континент трябва да възкръсне отново във времена на промяна," пише той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай