5 особености на чехите, които ще ви отвратят от тях

5 особености на чехите, които ще ви отвратят от тях

Пестеливостта им понякога граничи със скъперничество, дори заможните хора тук не пръскат пари

Чехите са близки до нас по манталитет - все пак са славяни. Но, от друга страна, те са възприели много от своите западни съседи - германците. Резултатът е необичайна смесица от качества, понякога объркваща посетителя. За руснак адаптирането към Чешката република е просто и трудно едновременно.

Това е донякъде подобно на усещането от ситуацията, когато слушате чешка реч дълго време, без да знаете езика: отначало се промъкват познати думи, но смисълът е неясен, след това започвате смътно да се досещате за какво става въпрос, но все още не разбирате напълно.

Какво пречи на славяните в Чехия да се интегрират в местната среда?

1. Спестяването като начин на живот

Пестеливостта на чехите понякога граничи със скъперничество, дори заможните хора тук не пръскат пари. В този смисъл те имат много общо с германците. Така че руската естествена широта на душата едва ли ще бъде оценена в Чешката република. Разбира се, няма нищо лошо в разумните спестявания, но броенето на всяка крона? И там това е обществено одобрено поведение, към което емигрантите трябва да се присъединят.

Без багаж и луксозни вечери: 4 тайни за пътуване на мегабогатите

Чехите ценят скромността и сдържаността, така че хвалбите за покупки, нови ремонти, кола или други финансови облаги няма да работят положително при тях.

2. Практичност за сметка на романтика

Практичността, дисциплината и добросъвестността на чехите не винаги са ясни на руснаците. Според нас прекомерната злоупотреба с тези качества превръща хората в роботи. Правилата са само заради нарушаването им от време на време - понякога закъснение, измама някъде, постигане на споразумение, заобикаляйки официалните процедури. В Чешката република това не се приветства. Те предпочитат педантично да следват правилата и буквата на закона.

Внезапните импулси също не са характерни за жителите на тази страна. Рядко чехът ще извърши безразсъдни действия, ще се втурне презглава в басейна - и като цяло ще действа под влияние на емоции. Малко е скучно, но портфейлът и нервите ви са непокътнати.

3. Чешко забавление: необуздано и безпощадно

Индивидуално, чехите са спокойни, сдържани и миролюбиви; Но щом се съберат в група (и се хвърлят в нея както трябва), настъпват удивителни метаморфози. Всяко масово празнуване на нещо рискува да се превърне в някакъв див ковен.

Изненада: Този град е най-добре миришещия в света, намира се на хвърлей от България СНИМКА

Това се усеща особено по време на националните празници, а на Нова година е по-добре изобщо да не излизате на градските площади, ако не ви харесва да избухват петарди под краката ви и да се чупят бутилки, придружени от радостни писъци и танци. 

4. Твърде много бира

Чехите са рекордьори по консумация на бира на глава от населението. Усеща се, че го пият за закуска, обяд и вечеря. Групи млади хора са особено досадни вечер на входовете на метростанциите в Прага . На сутринта те оставят такава батерия от бутилки след себе си, че можете спокойно да върнете контейнерите и да отидете в ресторанта с приходите. Често след такива продължителни събирания в близост до метрото момчета и момичета се прибират в напълно лудо състояние.

5. Собствено мнение

Въпреки дружелюбието си, чехите не могат да бъдат наречени отворени хора. Много е трудно да се установи близък контакт с тях и да се разбере какво наистина мислят. И въпреки, че чужденците се третират непредубедено в Чешката република, е много трудно да станеш „свой“ за местните жители там, дори след като живееш в страната дълго време. Жителите на Бохемия почитат своите традиции и идентичност и не са склонни да приемат непознати в своя кръг.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай