Без багаж и луксозни вечери: 4 тайни за пътуване на мегабогатите

Без багаж и луксозни вечери: 4 тайни за пътуване на мегабогатите

Представете си как затварят Версай, за да се насладите на частна вечеря на свещи...

Представете си как затварят Версай, за да се насладите на частна вечеря на свещи. Това е реалността за ултрабогатите, а хора като Жаклин Сиена Индия я осъществяват.

Тя е основател на Sienna Charles – туристическа агенция, която обслужва богати клиенти, предприемащи пътувания за милиони долари.

Услугите на нейната компания включват годишно ниво от 75 000 долара за неограничени резервации за пътувания и вечери, както и годишна опция от 150 000 долара за добавяне на компонент "начин на живот".

Това включва "организиране на посещения в СПА центрове, наемане на персонал, подпомагане на клиентите за всичко, от което се нуждаят", казва Индия пред The Cut.

20 страхотни предложения за пролетни разходки около София

Тя споделя някои от тайните на пътуванията на своите ултрабогати клиенти:

1. Пентхаус апартаменти и какво искат мегабогатите

Повечето от клиентите са 55-75-годишни бивши финансови служители в Ню Йорк, но през последните години се наблюдава по-голям интерес от хора в Далас и Лос Анджелис, които работят в сферата на финансите или киното.

Най-новите клиенти са технологични ВИП личности на възраст 40-50 години.

Типичните клиенти на Индия не са чужди на резервирането на хотелски апартаменти за 30 000 долара на вечер, но това става все по-пасивно.

Мегабогатите искат жилищата им да са заредени с предпочитаните от тях храни, луксозна вода и напитки, както и с други, по-специфични изисквания (например място със седем кучешки легла).

"Собственикът е персонализирал всичко, подбрал е персонала си и го е обучил за очаквания, които са извънземни", казва Индия. Всичко това означава, че клиентите ѝ могат "да се отпуснат, защото персоналът знае как да осигури превъзходството им всяка минута".

2. Те не се занимават с багаж

Богатите не се притесняват от таксите за багаж на авиокомпаниите.

От друга страна, те изобщо не си стягат куфарите. Вместо това ги изпращат с кораб, казва Индия.

"Просто сложете етикет на FedEx и той ще пристигне на следващия ден на местоназначението ви", допълва тя.

Урок по история: Ески Джумая - българският град на 5000 години, как се казва сега?

3. Те не вечерят в луксозни ресторанти

Въпреки че служителите на Sienna Charles познават всички най-добри ресторанти и знаят как да получат невъзможни резервации, много от клиентите ѝ не се хранят навън, когато пътуват.

Именно за това са техните лични готвачи. Те пътуват с клиентите и им помагат да спазват диетата и медицинските или здравословните си цели, казва Индия.

Тя дава пример с клиент, който пътувал до Сан Франциско за две седмици, довел готвача си и само веднъж се хранил навън.

"Той има всички пари на света, но не искаше да ходи в ресторанти със звезди "Мишлен" - казва Индия пред The Cut. "Много от нашите клиенти работят наистина много усилено и е важно да имат последователност и рутина, където и да отидат", допълва тя.

Важно: Пътуващите до Виетнам трябва да знаят това - строги забрани ви тикат директно зад решетките СНИМКИ

4. Искат уникални преживявания

Ако искате да се срещнете с милиардер това лято, те все по-често заменят типичните туристически дестинации, например Капри с по-уникални преживявания.

"Те обикалят с яхта из Сардиния или отиват на по-малки острови в Сицилия", казва Индия. Понякога клиентите ѝ имат конкретни искания за пътуване, като например да стигнат до Рим в определен срок.

Що се отнася до хората с по-скромни средства, най-добрият съвет на Индия е да стоят далеч от места, където има много знаменитости и инфлуенсъри.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай