Казват, че това е най-здравословната страна в света

Казват, че това е най-здравословната страна в света

Заобиколена е от 5 морета, а жителите й живеят дълго и без болести

Ако искате да живеете дълъг и качествен живот, всичко, което трябва да направите, е да се преместите в Италия.

Заобиколена от 5 морета, тази средиземноморска страна е класирана като най-здравословната страна в света според глобалния здравен индекс на Bloomberg от 163 държави. Бебетата, родени в Италия, може да се очаква да доживеят до 80-годишна възраст.

Въпреки че Италия е сред най-развитите страни в света, растежът й е в застой от десетилетия, като почти 40 процента от младите хора са безработни. Въпреки това италианците са в значително по-добра форма от американците, канадците или британците, които страдат много от високо кръвно налягане и холестерол, както и от проблеми с психичното здраве.

Италианската кухня има голяма заслуга за доброто здраве на нацията. Има и средиземноморска диета, богата на зеленчуци и зехтин, която италианците обожават.

Скритото съкровище на Гърция: Тайната перла, която туристите все още не са "окупирали"

На второ място в списъка на най-здравите страни е Исландия, на трето място е Швейцария, а на четвърто и пето място са Сингапур и Австралия. Междувременно на 4500 километра южно в Сиера Леоне средната възраст е 52 години, пише "The Independent", което прави страната най-лошата за живот според този списък.

Броим по 200 лв. за шантави забавления на морето, най-уникалното е...

Всяка страна е оценена въз основа на продължителността на живота, причините за смъртта и рисковете за здравето като високо кръвно налягане, консумация на никотин, недохранване и достъп до питейна вода.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай