logo

Скритото съкровище на Гърция: Тайната перла, която туристите все още не са "окупирали"

Скритото съкровище на Гърция: Тайната перла, която туристите все още не са "окупирали"

Андрос е сравнително голям остров, но само 10 000 души живеят на него

Андрос не е типичен остров за Цикладите и се отличава от останалите преди всичко с елегантната архитектура, но и с дивата зеленина във вътрешността на острова, както и красивите плажове.

Остров Андрос е на около 100 км от Атина и отнема малко повече от час с лодка, за да стигнете до него от гръцката столица.

До този цикладски остров може да се стигне с ферибот от пристанището на Рафина, а през летния сезон Андрос е свързан с Миконос, Наксос, Парос и Санторини.

Андрос – Уикипедия
Островът е богат на географски контрасти и съчетава сух цикладски пейзаж с богата растителност и изобилие от вода.

Това е единственият цикладски остров, чиито изворни води съществуват - реки, които текат през цялата година и се вливат в морето.

Край на пикаенето в морето! Който не може да стиска…

Андрос е сравнително голям остров, но само 10 000 души живеят на него в три големи града.

Андрос е богат остров и затова не зависи от туризма, а и днес не е „окупиран“ от туристи. Има предимно гърци, италианци и французи, които идват да се насладят на прекрасната храна и красотата на морето.

Остров Андрос - най-северният остров от групата на Цикладите - Градовете на  Европа
Живописната столица на острова, град Андрос или Хора, се намира на изток между пясъчните плажове Нейборио и Парапорти.

Центърът на Андрос е специфично сливане на венецианска, византийска и османска архитектура. Комбинацията от къщи, тесни улички, музеи и плаж по каменни пътеки, превръщат този град в незабравима дестинация за всички любители на изкуството и архитектурата.

Андрос - Пътеводител за 2022 | Feel Greece
Град Гаврио се намира в западната част на острова и от там тръгват и пристигат всички фериботи. Там посетителите могат да намерят множество ресторанти и таверни, магазини за сувенири, банки, агенции за коли под наем, супермаркети.

Никога няма да откриете тези 4 известни продукти в американските магазини

На хълма над Гаврио се намира кулата на Агиос Петрос, за която се смята, че е построена през 3-ти или 4-ти век пр.н.е. и все още е добре запазена.

Яхта под наем | Гръцки остров - Андрос| AA-Charter.com
Тези, които искат по-динамична почивка, могат да я намерят в Баци, който е на 10 минути път с кола от Гарви. Някога Баци е било рибарско селище, но благодарение на оживеността, красивото крайбрежие и пясъчните плажове се е превърнало в най-популярното туристическо място в Андрос.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай