logo

На това уникално място в Италия ви грози 5 бона глоба, ако...

На това уникално място в Италия ви грози 5 бона глоба, ако...

Не е тайна, че италианският крайбрежен район Чинкуе Тере е една от най-известните туристически дестинации на Земята.

В наши дни обаче властите не само търсят начин да ограничат броя на посетителите, но и вида обувки, с които те се разхождат по улиците на градчетата в района.

17-те най-ужасни неща на живота в Испания

Чинкуе Тере е колекция от пет крайбрежни града в италианския регион Лигурия, разположен между Генуа и Ливорно, изпълнен с великолепни туристически пътеки край морето.

Италия вече не се ограничава с къщи по 1 евро! Кметове се надпреварват с бонуси за емигранти

Популярните места за разходка са обявени за обект от списъка на ЮНЕСКО със световно наследство през 1997 г., както и за национален парк през 1999 г.

Броят на посетителите вече е ограничен, за да се гарантира, че пейзажът е защитен, но сега официалните лица предприемат още една стъпка. Те ще налагат строги глоби на всеки, който се разхожда из района с джапанки, токчета или други сандали, съобщава T+L.

Както се оказва, изборът на обувки по време на италианската ви ваканция наистина може да ви струва скъпо.

Според Telegraphthis, местните планински спасители са прекалено „натоварени“ да спасяват туристи, които тръгват по неравния терен, обути неподходящо. Затова властите на националния парк решават, че ще налагат глоби на всеки, който пренебрегва съветите и носи неподходящи обувки. Глобите, съобщава The Telegraph, са между 50 и 2500 евро.

Сумата зависи от това колко „неудобства и разходи“ са причинили, уточнява още вестникът.


"Проблемът е, че хората идват тук, мислейки, че са на морския бряг, но пътеките над селата са планински", казва Патрицио Скарпелини, ръководител на Националния парк Чинкуе Тере. "Първо ще проведем информационна кампания, след което ще започнем да налагаме глоби", допълва още той.

Въпреки че това ограничение може да ви звучи смешно, със сигурност трябва да го приемете сериозно. Местните маршрути наистина са планински и туристите не бива да се отправят по тях с джапанки и без достатъчно вода.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай