logo

Най-дразнещите неща у британските туристи

Най-дразнещите неща у британските туристи

Половината от испанците и 40% от германците, които са участвали в анкета, посочиха британците като най-лошите посетители

В това отношение туристите от различни страни са единодушни: почивката в компанията на британски туристи не е особено голямо удоволствие. Смятат ги за твърде шумни, груби, арогантни и безцеремонни.

Половината от испанците и 40% от германците, които са участвали в анкета, посочиха британците като най-лошите туристи, а властите на един от Канарските острови планират тази година да ограничат броя на почиващите от бреговете на Мъгливия Албион.

Защо пътуващите по света не харесват британците и защо често те са неприятна компания за почивка?

Туристическа перла въведе наказания, свързани със селфита


1. Пиене и хулигани


В Испания, Италия, Гърция и други европейски страни британците са известни като най-пиещите туристи. Пияни, те тичат голи по улицата, бият се, буйстват, плашат другите летовници и обиждат чувствата на местните жители.

19-годишен британец беше задържан в Мармарис, тъй като обикалял гол около паметника на Ататюрк и му крещял обиди. Скандалджията е депортиран от страната със забрана за влизане в Турция за 5 години.


Популярна форма на отдих сред британците са „пияните обиколки“. Основните компоненти на такива пътувания са евтини хотели и евтин алкохол. За тези радости от живота жителите на Обединеното кралство най-често отиват в Майорка, Ибиса и Канарските острови, често красивата Прага също попада в разпределението. Местните власти редовно увеличават глобите за непристойност и се опитват да ограничат продажбата на алкохол, но това не спира безразсъдните летовници.

Най-нетърпеливите започват да пият още преди полета: през 2018 г. Ryanair дори призова баровете на летищата да не се отварят твърде рано.


2. Говорят само английски


Целият свят говори английски, което означава, че хората от неговата родина не трябва да знаят други езици - англичаните се ръководят от тази логика в чуждестранните курорти. Непознаването на езика на домакина те често компенсират с повишен тон.

„Стереотипният англичанин в чужбина говори английски – бавно, високо и предизвикателно – вместо да учи местния език“, пише кореспондентът на CNN Джулия Бъкли.


Лондонският психотерапевт Анди Котом обаче обяснява това поведение не с арогантност, а със срамежливост. Той казва: "Много испанци говорят отличен английски, но малко англичани могат да говорят испански. Те прикриват това неудобство, като стават шумни и натрапчиви, напивайки се до забрава".


3. Обличат се с цветовете на английското знаме
Друга проява на "малките английски особености" по време на почивка в чужбина е да се носят дрехи, които не оставят съмнение относно националността на британските туристи. В тази своеобразна униформа се обличат не само футболните фенове, но и съвсем спокойни и уравновесени хора. 

Туристи посочиха градовете, които никога повече няма да посетят

„Във Флорида цели семейства носеха тениски с британски флаг в увеселителния парк. Това наистина е неуместна гордост и голяма част от нея е самозащита. Като цяло не е най-приятното явление“, казва Том Дженкинс, главен изпълнителен директор на Европейската туристическа организация.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай