logo

Направете това и гарантирано ще нервирате германците

Направете това и гарантирано ще нервирате германците

Оправдано или не, понякога германците са считани за скучни хора

Германците са си изградили доста ясен стереотип за себе си като народ и рядко излизат от него. Защото са германци. За щастие, първите неща, с които ги свързват повечето хора по света, са трудолюбие, точност, изпълнителност, дисциплина.

Оправдано или не, понякога германците са считани за скучни хора. За нации с по-гореща кръв пък те могат да минат за доста спокойни и уравновесени.

Има, обаче, няколко неща, с които гарантирано бихте ги изкарали от кожата им и бихте ги обидили много сериозно. Кои са те разказва блогърът Пол Съливан. Той е живял в Берлин три години и дебело подчертава колко харесва и уважава германците. Опита си пък е получил от общуването с тях ежедневно.

Ето до какви изводи е стигнал за това какво трябва да направите, за да разгневите германците около вас:

Възпитание по китайски. 10 необичайни правила, които правят децата супер успешни

Да пресечете на червен светофар (особено с малко дете)

Най-простият и най-добър начин да събудите истински тевтонски гняв е да минете през улицата, когато светофарът е червен. Рискувате да бъдете глобени, да бъдете блъснати от автомобил, но пък си струва да видите лицата на хората, чакащи ви от другата страна. Възрастни прегърбени дами, яки татуирани работници, грижовни родители, държащи децата си – всички обединени в своя правдив гняв, смесица от неразбиране, отвращение и ярост. За максимален ефект, направете същото с две дечица под ръка, свиркайки си безгрижно докато пресичате.

Да ги зяпате с бинокъл

Ако зяпането на други хора беше олимпийски спорт, германците щяха да печелят всеки път. В САЩ и Великобритания, например, ако се загледате в непознат за по-дълго от няколко секунди, вероятно ще ви се разкрещят, ще ви ударят, а може и да ви убият. В Германия откритото зяпане е нещо, което просто се случва – като дишането. Хората тук не просто гледат във вас, те гледат през вас, най-вече от откровено любопитство, но понякога и критично. Ако решите да им отвърнете със зяпане, започва едно мълчаливо състезание, което никой не може да спечели. Затова най-добрата контраатака е да използвате елемента на изненадата – да извадите малък бинокъл и да им върнете контакта с очи от близко разстояние. Ако не успеете, попитайте на висок глас (може и с мегафон) дали не искат да ви направят снимка.

Да използвате засукани думи на английски, които те не разбират

Повечето германци на определна възраст говорят доста добър английски, което ги прави доста самодоволни, предвид факта, че само трима души в човешката история, които не са родени в Германия, са успели да научат добре немски. Ако искате да им опънете нервите, изкарайте английски речник с позабравени думи като “circumbilivagination” и “epalpebrate” и леко ги вмъкнете в разговора. Гарантирано ще изтриете самодоволните усмивки от лицата им.

Да пикаете прави

Това, очевидно, се отнася само за мъже и се основава на културна странност в Германия, според която мъжете пикаят седнали. Дори си има дума за такива мъже – sitzpinklers. Тези пък, които държат да са изправени и да произвеждат струя, се наричат stehpinklers. Тази национална особеност на германците не е широко популярна и се отнася най-вече до ситуациите вкъщи. Дори и добре дресираните вкъщи мъже не сядат в тоалетните на клубовете и кръчмите. Но явлението си е съвсем истинско и може дори да видите лепенки по тоалетните, насърчаващи седенето. Така че, ако искате да сте ултра дразнещи, трябва само да се изправите (буквално) в защита на мъжкото си право.

Да кажете, че не обичате аспержи, особено ако са бели

Германците са абсолютно, неконтролируемо изкукали на тема аспержи. Наричат ги „зеленчука на кралете“ и „слонова кост за ядене“. На всичкото отгоро те не са обсебени от обикновения зелен вид, а от бели аспержи, на които останалата част от света гледа подозрително. Никъде по света, освен в Швейцария, не ядат толкова много аспержи. От края на април до края на юни те буквално не ядат нищо друго. Дори ресторантите променят менютата си с рецепти с аспержи. Ако сте поканени в нечий дом на вечеря в сезона на аспержите и споделите, че не сте им голям фен, „особено на безвкусния (бял) вид“, гарантирано си печелите врагове, ако не и изгонване и депортация.

Да си изхвърляте боклука неправилно

Германците са се занимавали с рецклиране, вероятно още от времето, когато останалата част от света се е учела как да си използва палците. Затова те имат усъвършенствана инфраструктура за изхвърляне на отпадъците, строги правила за хвърляне на различни неща в контейнери с различни цветове. Също така системата е неразделна част от всяко домакинство – ще видите зелени, жълти и кафяви контейнери на улицата. За да разбуните определена част от някой квартал или град, просто се отбийте до тези контейнери с купчина бутилки и започнете да ги слагате на неправилното място. Дори тиха уличка в неделя сутрин може да се превърне в сцена на масово недоволство, по която възрастни мъже с бастуни и ученички с вързани коси ще се изстрелят от домовете си и ще се покажат от прозорците, за да размахат юмрук срещу вашето невежество и глупост.

Да им съобщите, че никой извън Германия не гледа филма „Вечеря за един“

Ако попитате германец дали е гледал филма „Вечеря за един“ (“Dinner for One”), очите му ще светнат. В него се разказва за ексцентрична аристократка, която празнува 90-ия си рожден ден с приятели, които, предвид възрастта ѝ, са мъртви. Затова са въображаеми. Излъчват го на всяка Нова година в Германия от началото на 70-те години и се е превърнал в национален закон. Ако, обаче, кажете на ентусиазирания си германски приятел, че въпреки че държи рекорда на „Гинес“ за най-излъчвано телевизионно предаване в историята, филмът никога не е излъчван в САЩ или Великобритания и едва няколко пъти в Австралия... това си е на ваша отговорност.

Кои са най-секси народите в света? Българите сме доста напред - вижте къде

Да си навиете алармата и да първи да се настаните на шезлонгите

Правилно – можете да дразните германците и извън страната им. Германските туристи са прочути по света със своето „резервиране на шезлонги“ – или иначе казано да си пльоснат чаната, така че да не можете да им вземете мястото. Даже през 2009 година компанията „Томас Кук“ предлажаше услуга за германци – да могат да си резервират шезлонг още преди да са се качили на самолета. За максимален дразнещ ефект си навийте алармата за посред нощ и покрийте всички налични шезлонги на басейна с кърпи. Допълнителни точки, ако кърпите са с принт на знамето на Великобритания.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай