logo

Националните особености на турците и полезни съвети за общуване с тях

Националните особености на турците и полезни съвети за общуване с тях

Всяка страна и всеки народ си имат своите навици, обичаи и начин на поведение. Южната ни съседка Турция се посещава от милиони туристи от цял свят, най-вече заради красивите си морски курорти и историческите си забележителности.

Именно туристи споделят впечатленията си от турците, чиято култура за мнозина е далечна и малко странна. Те са забелязали техните особени навици и отправят някои важни предупреждения за бъдещите посетители.

Лятото идва, а Турция е близо! Къде да отидем?

И така накратко за турците можем да кажем следното:

Любимото занимание на турците е пиенето на чай - традицията на пиене на чай се е запазила още от древността. Според преданията, ако в къщата на турчина влезе приятел, го черпят с топъл чай, а ако влезе враг - със студен. Чаят се пие от специални чашки подобни на нашите юзчета за ракия.

Турците са любопитни и дружелюбни - обичат да обсъждат всякакви теми дори и с непознат човек. Те са вежливи и, ако турчин се интересува от вашите дела, интересът му е искрен, а не просто от любезност.

Турците са чистоплътен народ и много от жените им чистят всеки ден вкъщи.

Дихателни упражнения за отслабване и лечение

Турците са много трудолюбиви като много от тях започват да работят още от детството си. Това се отнася обаче само за мъжете. Жените са пазителки на семейното огнище.

В Турция са забранени предбрачните връзки, а също така не се приема гражданския брак.

Счита се за обидно да се кани чужда жена на танц и да се сяда на свободното място до някоя жена в ресторант или заведение. Турците са много ревниви и даже не харесват мисълта, че жена им може да танцува с друг.

Битката за туристи започна: Как турците цакат Гърция с оферти и привличат повече българи

Турците обичат комфорта и не обичат бързането - дори на делова среша е прието първо да се разменят любезности, да се пийне чай и чак след това да се пристъпи към бизнеса.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай