logo

Не всичко е по мед и мляко: 10 неща, които не са добри в Канада

Не всичко е по мед и мляко: 10 неща, които не са добри в Канада

Наемите са високи, къщите са недостъпни, сметките за мобилни телефони са скъпи, млечните продукти, както и алкохолните напитки

Често чуваме, че Канада е перспективна страна, че животът там е много по-добър и че всичко е красиво.

Там обаче има и недоволни хора, така че един потребител на Reddit зададе въпроса - какво лошо има в това да живееш в Канада? Имаше всякакви отговори, а от Buzzfeed представят 10-те най-интересни!

1. „Огромни разстояния. Буквално е по-евтино да летиш до Европа, отколкото до много други места в Канада."

2. „Зимите могат да бъдат невероятно брутални, в зависимост от това къде живеете. Със студа и снега и дните са по-къси."

Това е най-романтичният остров за влюбени двойки

3. „Безумно високи разходи за живот. Наемите са високи, къщите са недостъпни, сметките за мобилни телефони са скъпи, млечните продукти са скъпи, както и алкохолните напитки, особено в баровете."

4. „Трябва да имаш кола. Освен ако животът ви не е изключително ограничен по отношение на пътуването и никога не напускате града си освен с влак (това е само ако живеете на изток). В някои градове дори не можете да разчитате на автобусен превоз."

5. „Нашите пътища и инфраструктура са много лоши. Тук не говоря за ремонти, говоря за дизайн и мисля, че имат подобен проблем в САЩ."

Изоставеното турско село, в което никой не смее да влезе сам

6. „Животът в непосредствена близост до САЩ означава, че американските медии често доминират над канадските. Канадците често обръщат повече внимание на американските избори, отколкото, да речем, на собствените си."

7. "Изненадан съм, че никой никога не е споменавал колко скъпо е ходенето на зъболекар."

8. „Притежаване на недвижими имоти. Много хора дори не могат да мечтаят да спрат да плащат наем и да си купят апартамент."

9. „Фактът, че полицията лекува кризата с психичното здраве. Мислех, че данъкът, който плащам, е изразходван за здравеопазване."

10. И накрая: "Джъстин Бийбър идва от Канада."

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

И. Хаджиев

И. Хаджиев 12.08.2022 11:05

Това е една разкошна страна. Естественно, че има своите косури, които ние европейците трудно разбираме, но и това е част от чара и. Посетете тази страна за повече от 10 дни и тя ще ви очарова.

Канада

Канада 12.08.2022 13:16

Хубава страна с лоши управлявляващи,алчни да ЗАВЛАДЕЯТ света.Е НЯМА ДА ВИ СТАНЕ НОМЕРА ОСОБЕНО С КОВИД.В КАНАДА СЕ ПРОВЕДОХА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ И МАСОВИ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ФАШИСТКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ СЗО

Чака

Чака 12.08.2022 16:40

Какви канадци/да не би да са мохикани/ и тия са пришълци като говедарите !!!!!

Георги Стоянов

Георги Стоянов 15.08.2022 19:26

Всички тези "недостатъци" в сравнение с тези на България са нищо.Погледнете статистиките и вижте на кое място е Канада като страна за живеене...

Иван

Иван 18.08.2022 7:21

Ужасно студена и скъпа страна. Канада Тотално не си заслужава. По никакъв начин не я желая. Ей къде е хуманната, слънчева и прекрасна Гърция с открити хора , евтина и хубава храна.