logo

Изоставеното турско село, в което никой не смее да влезе сам

Изоставеното турско село, в което никой не смее да влезе сам

Дори онези, които знаят точното му местонахождение, не го разкривали, за да не ходи никой там

Село в Турция е било изоставено от всичките си жители заради необясними явления, а днес никой не дръзва да влезе в него сам.

Селото се намира в черноморския окръг Сакария, Северозападна Турция, и носи произхождащото от арабски език име Азем. Неслучайно така се нарича и вид черна магия, имаща за цел да предизвика нещастия на даден човек или обект. Историята е пресъздадена и в турския хорър "Азем: Черният дух" (Azem: Cin Karasi) от 2014 г.

Най-призрачното място на Острова се обитава от 15 духа и нощем там се чуват писъци

Според сведенията селото е едно от общо пет места в Турция, където се наблюдава паранормална активност. То е било изоставено от жителите си още през 1921 г., когато започнали необяснимите явления. Твърди се, че селото е било нападнато от демони. 

По онова време там е имало 117 къщи и всички те били изоставени, съобщава expatguideturkey.com.

До 1921 г. всичко си вървяло добре. Но изведнъж земята престанала да бъде плодородна, а животните започналои да измират. Хората решили, че на селото била направена страшна магия. 

Според легендата, един овчар пристигнал от Източна Турция да работи, но не му платили за труда. Той проклел селото. Хората вярват, че заклинанеито все още действа. Дори животните, които влизат в селото, изчезват безследно, пише onedio.com.

Друга история разказва, че преди време един имам влязъл в селото. Когато се върнал от Азем, той бил онемял. На арабски Азем означава "голям" и "велик", но също и "закрилник". 

Призрачното село на един хвърлей от Дубай, унищожено от зъл джин ВИДЕО

Днес никой не смее да пристъпи в пределите му. Дори онези, които знаят точното му местонахождение, не го разкривали, за да не ходи никой там.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Акъл парасъ

Акъл парасъ 12.08.2022 14:13

приказки на шехерезада ивановна от 1001 нощни напикавания

Kosta gerginski

Kosta gerginski 12.08.2022 21:56

Xaxaxaxaxa