logo

Обявиха най-ужасното летище в цяла Великобритания - едно от най-използваното от българи

Обявиха най-ужасното летище в цяла Великобритания - едно от най-използваното от българи

Станстед е най-лошото летище в Обединеното кралство, сочи последно проучване. Макар да е близо до британската столица спрямо други, попаднали в класацията, аеропортът е водач по закъснения или отменяна на полети. Общо 74,8% от всички тях са или нередовни, или директно отменени.

„Това, разбира се, има пряка връзка с факта, че „Станстед“ е най-голямата база на нискотарифните компании, които летят до Обединеното кралство. Според изследването, именно една от тях – Ryanair „спомага“ летището да бъде начело на антикласацията, съобщава "Новини Лондон".

Трикът с билетите, който авиокомпаниите мразят

Отново, най-лошата авиокомпания за закъснения и отмяна на полети във Великобритания - зашеметяващите 84,84% - е TAP Португалия. Интересно, тъй като авиокомпанията обслужва Хийтроу, Гатуик и Лондон Сити, но не и Станстед.

Летище Станстед е най-новото летище на Лондон. То е известно с факта, че е база на най-голямата нискобюджетна авиокомпания в света – "Раянеър". Оттук авиокомпанията обслужва повече от 130 дестинации. Летище Станстед се намира на 48 км северозападно от центъра на Лондон. Летището е изключително модерно с интересна архитектура и функционалност, а с все по-широката употреба на нискотарифните превозвачи на летище Станстед са обслужени над 24 млн. пътника през изминалата година.

От България на летище Станстед кацат две авиокомпании. "Изи джет" имат полети до края на април 2 или 3 пъти седмично. Раян еър поддържат дестинацията от няколко години от летище Пловдив. Полетите до там са всеки понеделник и петък, а в активните сезони изпълняват полет и в сряда. Отскоро Раян еър лети и от София до летище Станстед, с всекидневна честота на полетите. За момента те се изпълняват по два пъти на ден.

Опасно за живота! 9 места по света, където е по-добре да не ви хванат да се целувате

Коментарите на българите за аеропорта са разнопосочни:

А ето и кои са останалите летища, попълващи класацията: 

2. Единбург

3. Манчестър

4. Гетуик

5. Ийст Мидландс Интернешънъл

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай