logo

Опасно! Публикуваха КАРТАТА с най-опасните страни за почивка в Европа

Опасно! Публикуваха КАРТАТА с най-опасните страни за почивка в Европа

Групата на държавите в червено не се е променила от миналата година

С наближаването на активния летен сезон все повече хора стягат куфарите за чужбина. Докато мнозина правят планове за това къде и как да пътуват, малцина се замислят за опасностите на избраните от тях дестинации.

Въпреки това не бива да се забравя, че вече никъде не е безопасно. Включително и в Европа, където ще почиват най-много европейци и българи. Тъкмо за тях е съставен предупредителен списък с най-опасните държави на Стария континент.

Не си и помисляйте да стъпвате в тези държави през 2019 година! (КАРТИ)

Той беше обявен от британското външно министерство, за да предупреждава поданиците на короната, но важи с пълна сила за целия континент. Британците най-често избират европейските морски курорти – заради топлото време, сравнителната близост, а в случаите като България – и заради страшно ниските цени.

Ето какво обясниха от Министерство на външните работи и работите на Общността на нациите или както е по-известно – Форин офис: „Има повишена заплаха от терористична атака по целия свят срещу интересите на Великобритания и британските граждани от групи от хора, мотивирани заради конфликта в Ирак и Сирия. Трябва да бъдете бдителни през цялото време“.

Въпреки че в повечето европейски страни се пътува без проблеми, някои са класифицирани като по-опасни спрямо други. Освен полезна информация, за всяка една от тях, е съставен и списък според нивото на заплаха от тероризъм. Британският „Дейли Телеграф“ обобщава данните в удобна карта.

Най-опасните страни за почивка в Европа са класирани в три категории: „най-опасни“ в червено, „с вероятност за атака“ в оранжево и „не може да бъде изключено“ в жълто. Както се вижда, никоя европейска държава вече не е в пълна безопасност, дори и страни като Швейцария и Португалия.

Потресаващи СНИМКИ на автомобилни катастрофи от 1930-те години

Групата на най-опасните страни не се е променила от миналата година. Държавите, където според Лондон е най-вероятно да има терористично нападение срещу туристи, са Великобритания, Белгия, Франция. Германия, Русия, Турция. За определянето на нивото на опасност на Острова да използвани данни и от МИ5.

По отношение на Турция от Форин офис обясняват: „Повечето терористични нападания са станали в южната и източната част на страната и в Анкара и Истанбул. Въпреки че има вероятност граждани на западни страни да станат цели на атаки, особено в големите градове, тези атаки са по-скоро срещу турската държава, цивилни и демонстрации“.

В Германия нападенията са по-скоро безразборни и стават на обществени места, посещавани от туристи.

Страните в оранжево, къде „има вероятност“ да се случи нападение, са Австрия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Дания, Италия, Косово, Северна Македония, Холандия, Испания, Швеция.

Хубаво си помислете, преди да си помъкнете вибраторите на почивка

Списъкът със страните, където опасността от тероризъм е най-малка, но все пак тя „не може да се изключи“, е най-голям. Сряд тях е и България, както и почто всички балкански страни.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай