logo

Остров, който можете да посетите само веднъж годишно - ето защо

Остров, който можете да посетите само веднъж годишно - ето защо

Той се намира под влиянието на силни морски течения

Само 30 души са живели на този остров в средата на 19 век, когато е напълно изоставен поради епидемия от чума.

И днес на него не живее никой, има само птици. Eynhallow е капсула, изгубена във времето на отдалечените Оркнейски острови.

Eynhallow е малък остров в Шотландия, който можете да посетите само веднъж годишно. Островът вече десетилетия наред разпалва въображението и любопитството на милиони любители на непознати и необичайни дестинации.

Eynhallow е изоставен през 19 век след епидемия от чума и оттогава остава затворен за света 364 дни в годината. Само един ден в годината е организиран транспорт за желаещите посетители, а всички останали дни ще бъдете принудени да се справите сами, ако искате да го посетите.

Този неземно красив плаж се намира само на 700 км от София

Организирането на транспорт, различен от този един ден, просто не може да бъде през други дни. Основната причина се крие във факта, че този остров се намира под влиянието на силни морски течения, така че навигацията е особено трудна, посочва "Би Би Си".

Единствената забележителност на този остров е едноименната църква, датираща от 12 век, и освен птици, там няма да срещнете никой друг.

Островът обаче е истинска благодат за природозащитниците. След евакуацията на острова през 19 век, той е превърнат във важно място за размножаване на морски птици. На това място, заобиколено от вода и суров климат, животът намерил начин да се развие.

Как да получим безплатно алкохол и плодове в хотела ВИДЕО

Ако решите да го посетите, времето за пътуване е запазено за месец юли всяка година, когато единственото пътуване за годината се организира от местното Orkney Heritage Society.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай