logo

Пазете си джобовете! Местата по света, където е най-вероятно да ви оберат

Пазете си джобовете! Местата по света, където е най-вероятно да ви оберат

Колкото по-голям е напливът към едно място, толкова по-харесвано е то от джебчиите

Колкото и красив и романтичен да е един град, винаги трябва да сме нащрек и да си пазим джобовете. Това важи особено силно за най-посещаваните туристически дестинации.

Колкото по-голям е напливът към едно място, толкова по-харесвано е то от джебчиите. Възможно е, докато се снимате пред Колизеума или Лувъра, да останете без телефон, фотоапарат или портфейл.

Вижте топ 10 на местата, където е най-вероятно да ви оберат:

Тревога! Крадат деца на чужденци по турските плажове

Барселона, Испания

Според официалната статистика на местните власти в Барселона ежедневно се извършват над 300 кражби. Най-бдителни туристите трябва да бъдат на Съборния и Кралския площад, площада Каталуния и улица Ла Рамбла.

Прага, Чехия

Градът е считан за един от най-красивите в Европа. Той привлича тълпи от туристи всяка година, а с тях и рояци джебчии. Бъдете особено внимателни около големите тълпи на претъпканите места като Карловия мост, съобщава escapehere.com.

Рим, Италия

Министерството на външните работи на Великобритания нарича джобните кражби в Рим „истинска епидемия“. Най-често личните ви вещи могат да изчезнат около Ватикана и Колизеума.

Мадрид, Испания

В Мадрид съществува група крадци, известни като „Босненският клан“. През 2013 г. местната полиция успя да залови четирима представители, при което броят на кражбите намаля с цели 40%. Все пак, ако посещавате Мадрид, имайте предвид, че метрото, музеите и пазарите в града са рай за крадците.

Париж, Франция

Париж е сред най-посещаваните туристически дестинации и не е изненада, че именно този град е пълен с джебчии. През 2015 г. Айфеловата кула бе затворена за ден, заради стачка на служителите, които поискаха помощ от властите за справяне с проблема. През 2013 г. Лувърът също бе затворен поради същата причина.

Буенос Айрес, Аржентина

Джебчиите в Буенос Айрес имат специален номер. Те ви нацапват с горчица по рамото, все едно ви е изцапала птица, а след това любезен непознат ви предлага да ви почисти. Приемайки този мил жест, трябва да сте наясно, че най-вероятно сте останали без лични вещи.

Флоренция, Италия

Скулптурата на Давид на Микеланджело, намираща се в Галерията на Академията във Флоренция, е мястото, където е добре да не се застоявате много, тъй като опитните крадци със сигурност дебнат чантата ви.

Амстердам, Холандия

Крадците тук са гостоприемни колкото останалите местни жители и им е много лесно да действат в отпуснатата атмосфера, която създава градът. Пияните туристи, които се впускат в прочутите забавления, които предлага Амстердам, са най-лесната плячка.

Ханой, Виетнам

Виетнамската столица е столица и на джебчиите в цяла Азия. Градът е много шумен, с огромно количество мотоциклети, коли и таксита. Този шум и огромните тълпи са идеално прикритие за дребните крадци, които пласират плячката си по улиците на града.

Тайните на просяшката мафия в Прага

10. Атина, Гърция

Прочутите исторически забележителности на Атина, пред които често се захласват туристите, са мястото, където те стават жертва на ловките джебчии. Трябва добре да скриете парите и ценностите си преди да се отправите към Акропола и Партенона.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай