logo

Пет полезни трика за пътуване, познати само на стюардесите

Пет полезни трика за пътуване, познати само на стюардесите

В работата си често стюардесите са длъжни да прекарват във въздуха не по-малко от 80 часа в месеца. И тъй като почти четвърт от времето си те пътуват, са измислили специални трикове, които облекчават живота им. 

Как да спестите място в куфара

Дори и тези стюардеси, които са на тази работа едва от година, умеят майсторски да си приготвят багажа. Те трябва да направят това бързо, при това да съберат вътре максимум вещи. Най-добрият начин за това е дрехите и аксесуарите да бъдат сгъвани на малки пакетчета. Това ще ви помогне да икономисате много място в сравнение с нормалното опаковане на багажа. 

Шест скрити бонуса по време на полет, за които екипажът на самолета си мълчи

Как да се преборите с безсънието

Организмът ни обикновено работи като един добре сверен часовник, но това е само у дома. В момента, в който неговият биологичен ритъм се наруши, започват и различни проблеми със здравето и спазването на дори най-лесните ежедневни навици. Бързата смяна на часовите пояси по време на полет обърква циркадния ритъм на човека. Заради това често се появяват проблеми със съня.

Някои ритуали могат да ви помогнат да заспите навреме. Например - час преди сън оставете настрани телефони, компютър и всякаква друга електроника, която би могла да ви разсее. Изпийте чаша чай и се опитайте да дишате равномерно- Това ще ви помогне да се настроите за почивка. 

Как да си запазите слуха

Ако пътувате често, се старайте да не летите в дните, когато сте простудени. Смяната на височината, с която сте привикнали, може да въздейства негативно на слуха ви и дори да доведе до неговата временна загуба. 

Стюардеса проговори за секса в самолета и разкри неподозирани тайни от професията си

За да избегнете неприятното заглъхване на ушите при излитане или кацане, е добре да имате бонбон за смучене под ръка. Бихте се учудили, но този прост трик прави чудеса и така няма да усещате неприятното "пукане" в ушите.

Как бързо да изгладите дрехите си по време на път

Ако нямате под ръка нито ютия, нито дъска за гладене, то може да ви помогне обикновена маша. Просто я нагрейте, но не много силно и я прокарайте по повърхността на дрехата.

Как да се убедите, че спалното бельо в хотела наистина е чисто

Не лягайте върху спално бельо, на което не се виждат следи от сгъване, които показват, че то е било наистина изпрано и изгладено. Отсъствието на такива следи означава, че бельото не е сменяно и на него вече някой е спал.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай