logo

Шест скрити бонуса по време на полет, за които екипажът на самолета си мълчи

Шест скрити бонуса по време на полет, за които екипажът на самолета си мълчи

Дори и не предполагате на какви допълнителни услуги имате право по време на пътуването със самолет. Трябва просто да попитате за тях. 

Среща с пилота, помощ с детето ви - това са само някои от бонусите, на които може да разчитате. 

От pohivka.blitz.bg ще ви разкажем за какво често си премълчават от екипажа:

1. Допълнителна порция храна 

Помолете за допълнително по време на обяд или вечеря и ще останете приятно изненадани. Например някои от пътниците отказват да се хранят по време на полет, за да могат да си поспят, или просто не им понася храната в самолета. Затова и почти винаги остават допълнителни порции. 

Най-мръсните места в самолета и най-чистата авиокомпания в света

Понякога остава храна и от бизнес класата, ако не всички билети са били продадени.

Изчакайте стюардесите да приключат с раздаването на храна и помолете за още. 

2. Бонусите от бизнес класа

Тези, които постоянно пътуват със самолет, знаят и други трикове. Например - стюардесите могат да ви преместят в бизнес класа, ако се отнасяте вежливо с тях, стига да има свободни места. Може и да помолите за някой и друг от бонусите - вкусно капучино или чашка шампанско.

Сред стюардесите съществува неписано правило да раздават останалите от бизнес класата привилегии. Стига да се отнесете достатъчно вежливо към тях. 

3. Посещение на кабината на пилота

Вие се интересувате от самолети и искате да знаете какво се случва в кабината? Може да се представите на екипажа и да попитате дали ще ви разрешат да видите мястото, откъдето се управлява самолетът. И все пак трябва да знаете кога е подходящият момент за това. 

Пилотите се чувстват отпуснати и са готови да поканят пътници, когато повечето от останалите вече са напуснали борда. Това, разбира се, не е стандартна услуга, но в някои от компаниите е разрешено да ви позволят да надникнете в пилотската кабина. 

Късметът може да ви се усмихне, особено, ако летите с деца. 

4. Още повече удобства

Самолетите са пълни с дребни, малки вещи, които се раздават на пътниците и които ще ви помогнат да спите по-добре по време на дълги полети. Затова, ако сте си забравили маската за спане или тапи за уши, не се стеснявайте да попитате екипажа за тях. 

Няколко хитри трика за гарантирано заспиване в самолета

По време на някои международни полети всеки пътник получава собствена чанта с пантофи, чорапи, несесер с козметика и безплатни слушалки. 

Има дори компании, които предлагат и пижами. Сред тях са Emirates или British Airways.

5. Помощ с детето 

Пътешествате с най-малките членове на семейството? Най-често екипажът гледа с умиление на такива пътници. Обикновено стюардесите с радост ще ви подържат детенцето, докато подреждате багажа или пък ще ви подарят фирмена играчка за него. 

Има и авиокомпании, които дори предоставят детегледачка, която забавлява най-малките пътници по време на полет. Никой не иска да пътува до ревящо бебе, затова и самият екипаж е заинтересован да ви помогне. 

6. Козметика

Разбира се, тук не става въпрос за парфюмерия или нещо по-скъпо, но ако искате да се освежите преди кацане, може да помолите стюардесата за помощ. 
Например за четка за зъби. Те се предоставят дори от бюджетните авиокомпании. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай