logo

Най-мръсните места в самолета и най-чистата авиокомпания в света

Най-мръсните места в самолета и най-чистата авиокомпания в света

Отложени полети, лоша храна, раздразнени пътници, липса на място за краката ви – това са някои от най-честите неудобства, с които пътниците се сблъскват по време на полет без дори да се замислят какво се е случвало на предишните курсове на самолета.

Само си представете – смяна на пелени на сгъваемата табла, някой не е стигнал навреме до торбичката за повръщане или екипажът открива пътник, който внезапно е починал по средата на полета.

Проучване, проведено от Travelmath, разкрива, че летищата и самолетите са много по-мръсни от дома ви. Но кое точно е най-мръсното място в самолета?

Сеир! Реални СНИМКИ, които доказват, че по летищата може да видите абсолютно всичко

Сгъваемата табла, на която безгрижно си оставяте храната и напитките и всякакви вещи, които използвате по време на полета. Това кара човек да се замисли колко хигиенично всъщност е летенето и кои авиокомпании са по-чисти от останалите.

Британската консултантска компания е направила такава класация, ползвайки оценките на пътниците за стандартите на седалките, чистотата и състоянието на таблите, зоните на седалките, килимите, панелите в салона и тоалетните. Така е открита най-чистата авиокомпания за 2018 година.

Топ 30 на тази класация се доминира от азиатски превозвачи. Безспорен номер едно е японската All Nippon Airways (ANA), следвана от тайванската EVA Air, Asiana Airlines, Singapore Airlines, Japan Airlines, Cathay Pacific Airlines, Qatar Airways, Swiss International Air Lines, Chinese Hainan Airlines и германската Lufthansa.

Нечовешко! Вижте най-натовареното кръстовище в света, където 3000 души пресичат на всеки зелен светофар (СНИМКИ/ВИДЕО)

Класацията е разделена и по континенти. Така по отделни региони най-чистите авиолинии са Air New Zealand за Австралия и Нова Зеландия, Air Canada за Северна Америка, Azul Arilines за Южна Америка, Swiss International Airlines за Европа и SA Airways (SAA) за Африка.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай