logo

Нечовешко! Вижте най-натовареното кръстовище в света, където 3000 души пресичат на всеки зелен светофар (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нечовешко! Вижте най-натовареното кръстовище в света, където 3000 души пресичат на всеки зелен светофар (СНИМКИ/ВИДЕО)

Всички знаем, че Токио е един от най-гъсто населените градове в света. Японската столица има над 9 млн. и 200 хил. жители, които всеки ден стават, пътуват до работа като по конец, работят между 12 и 16 часа на ден и се прибират в малките си домове.

Всички сме чували изумителни истории за това колко организирани са японците и как са подредили ежедневието си така, че животът да е напълно възможен на тези високи обороти. Но може би най-нагледна представа за това как как изглежда животът в японската столица ще получим, ако отидем на кръстовището Шибуя.

От тази забавна спирка можете да хванете трамвай за… друга държава (СНИМКИ)

Това е едно спиращо дъха място, което всички посетители наблюдават с изумление. То влиза списъка със задължителните забележителности, които трябва да се видят в Токио. Една от причините за това е статуята на може би най-известното куче в света – Хачико, чиято история разплаква всички. Но далеч не е единствената причина.

Дъхът на туриста спира при вида на огромния човекопоток, който преминава през Шибуя. Там всъщност се пресичат 7 улици и човек може само да си представи кошмарното преминаване. Оказва се, обаче, че това съвсем не е така. Тук японците отново показват изумителните си уменя в организацията на живота.

Японките разкриха тайната на красивата кожа! Трябва само да...

На мястото се намира станция Шибуя, която обслужва средно по 2,4 млн. пътници на ден. Това е основната причина за натовареността на кръстовището, където на всяко светване на зелен светофар пресичат умопомрачителните между 2 500 и 3000 души. Преставете си го – хиляди хора на всеки две минути.

С толкова много автобусни и метролинии, пресичащи се там, не е изненада, че това е едно от най-привлекателните места за столичани. След цяла нощ танци, пиене, караоке и ходене по ресторантите, хора, живеещи в различни части на мегаполиса могат тук да си хванат последния влак за вкъщи или да изчакат докато метрото отвори рано сутринта.

Какво у европейските туристи ужасно дразни японците

Около Шибуя има безброй барове, клубове и ресторанти. Има репутацията на сборен пункт за модерната младеж. Пет огромни екрана са разположени около кръстовището.

Днес станция Шибуя обслужва цели 11 линии на токийското метро.

 

 

 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай