logo

От тази забавна спирка можете да хванете трамвай за… друга държава (СНИМКИ)

От тази забавна спирка можете да хванете трамвай за… друга държава (СНИМКИ)

В Германия има една трамвайна спирка, която не прилича на никоя друга. Тя е проектирана от прочути архитекти, а от нея можете да отпътувате направо за друга държава.

Заставайки на спирката, ще се почувствате като в Бедрок заради големите бетонни дискове, разположени по необичаен начин. Те са дело на архитектурното студио “J Mayer H”. Германският архитект Юрген Майер Х., който ръководи студиото е избрал необичайната форма за спирката, която да приветства хората, пътуващи по международната трамвайна линия. „Хората се усмихват, когато слизат на спирката“, казва той.

Опасно за живота! 9 места по света, където е по-добре да не ви хванат да се целувате

Отличаващият се силует се дължи на големите бетонни дискове и орнаменти. Те са подбрани така, че да напомнят за последната спирка в другия край на трамвайната линия – която се намира и отвъд държавната граница.

Линията свързва германския град Кел и френския Страсбург. „Тя има две „котви“, които са поставени на двете последни спирки“, обяснява Майер. Спирката в Кел е контрапункт на тази в Страсбург, която пък е по проект на Zaha Hadid Architects и също е бетонна.

Това е една от най-забавните спирки, които можете да видите. Тя наподобява превозно средство и е изключително минималистична.

Няколко хитри трика за гарантирано заспиване в самолета

Необичайният навес се състои от няколко бетонни блока с овална форма. Три вертикални образуват двете му страни, както и пейка за сядане. Един хоризонтален пък е покривът.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай