logo

Пет типа приятели, с които е по-добре да не ходите заедно на почивка

Пет типа приятели, с които е по-добре да не ходите заедно на почивка

Няма и как да се надявате, че те ще се променят само заради вас по време на пътуването ви

С приятели е по-логично и най-приятно да споделим радостта от дългоочакваната ваканция. Но все пак трябва да претеглите плюсовете и минусите, преди да поканите най-добрия си приятел или гадже да ви прави компания в пътуването.

Ако отидете на море в хотел "All inclusive", това не е толкова лошо. Но има и пътувания, когато нищо не е планирано, когато дори не знаете вие самите къде отивате, тогава е по-добре да помислите. 

Внимвайте по круизите! 40-годишна забременя на кораб, а след това разбра...

От pochivka.blitz.bg определихме пет вида приятели, с които дори не бива да мислите за съвместна ваканция.

Приятел - използвач

Такива приятели обикновено се появяват само когато имат нужда от нещо от вас. Този човек може да ви покани да посетите някое място, но веднага след това ще ви  поиска назаем пари до следващата година, ще ви помоли да му пазите децата или пък да свършите работа вместо него. 

Ако такъв приятел след пропуск в общуването си с вас ви покани на морски круиз, въобше не се надявайте, че отношенията ви с него ще се нормализират. 

Такива хора внезапно си загубват портфейла, молят ви да платите вместо тях, обещават, че ще платят, когато се приберете и, разбира се, това не се случва. 

Вечните мрънкачи

Има хора, които обичат да се оплакват колко зле се чувстват. Ако решите да почивате някъде, е добре да помислите дали си струва да ги вземете със себе си. По време на цялата ви почивка те ще се оплакват.

От това какъв е животът им, колко не им върви, ще ви завиждат или пък ще ви засипят с безброй претенции. 

Психолозите наричат тези хора енергийни вампири. Те ще изчерпят силите ви, изхвърляйки върху вас своите негативни реакции.

Докато общуват и се оплакват, ще им стане по-добре, но вие ще се почувставате натоварени и по никакъв начин няма да се насладите на почивката си. 

Лъжци

Вече сте уговорили всички подробности от почивката си. Обсъдил сте маршрута, наели сте хотели и нямате търпение да заминете заедно. Разчитате на тях. 

Но внезапно нещо се случва и този приятел просто изчезва, спира да отговаря на телефона си. 

И ето, чакате го на летището или на гарата, но той просто не се появява. В най-добрия случай му звъните по телефона и той отговаря с невероятни оправдания. Но по-скоро няма да ви отговори, а после ще си измисли какво ли не, само да обясни защо не се е появил. 

Никога не уговаряйте съвместна почивка с безотговорни хора.

Приятели с изисквания

Такива хора в повечето случаи изглеждат идеални, любимци са, умеят да общуват с другите, но и имат високо мнение за себе си. Смятат, че задължително трябва да се харесат на всички.

Но приятелите за тях са просто някакъв атрибут, които трябва да отговарят на идеалната им престава за живота. И ако не се вписват в това, просто се прехвърлят на други. 

Майка от София замина на почивка в Гърция и зададе оттам ужасяващ въпрос

Именно такива хора ще ви накарат да си отмените почивката с тях, ако тя не отговаря на вкусовете им, ако няма достатъчно шампанско за "добре дошли" или ако не е прекалено лъскаво. 

Такива хора вечно ще са недоволни, вечно нещо няма да е според вкуса им и просто ще ви отровят нервите. 

Приятели с вредни навици

Ако ви се наложи да почивате с приятел, който има вредни навици, е добре да знаете, че по време на отпуската те само ще се засилят.

Пиещият алкохол ще прави това още повече, разхвърляният по никакъв начин няма да си подрежда вещите, мърльовците ще цапат.

Затова изводът е прост - ако имате такива приятели, няма и как да се надявате, че те ще се променят само заради вас по време на пътуването ви. Просто не си струва.

Добре е да знаете, че след подобни съвместни пътувания се разделят не само приятели от детството, но и иначе влюбени хора, които разбират, че просто не са един за друг. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

 

Коментирай