logo

Познахте ли този български град на СНИМКА от преди 40 години?

Познахте ли този български град на СНИМКА от преди 40 години?

Можем да отидем на същото място, да щракнем същия пейзаж и да видим и сравним какви промени са настъпили там през годините

Времето тече неусетно. Стрелките се въртят безспир... Забързани в своето ежедневие не забелязваме промените в заобикалящия ни свят.

Фотографиите, тези моментни снимки, запечатани някога, ни връщат назад. И можем да отидем на същото място, да щракнем същия пейзаж и да видим и сравним какви промени са настъпили там през годините.

Вижте един кът във Варна с разлика в годините от близо 40 лета. 

Легендата за Ески Джумая - един от най-красивите български градове СНИМКИТова е познатия на всички подлез на Фестивалния и конгресен център. Горният фотос на колажа е правен в началото на 80-те години на ХХ век. Все още липсва сградата на ФКЦ (тя е открита на 16 юни 1986 година). Мястото е строителна площадка, обградено със строителна ограда, съобщава varna24.bg. 

Хотел "Одесос" си е на същото място - разликата е, че тогава той е функционирал, а сега не. Цветарниците край стълбите са пъстри от цветя. Плочките са нови и красиви.

Сега - 40 години по-късно, подлезът е същия. Цветарниците са изоставени. Липсват и плочи от тях. Липсват, а има и счупени плочки по стълбите към хотел "Одесос". Красивият, пъстър от преди 40 години кът край хотела по посока паркинга му към ул. "Стефан Стамболов" вече е една джунгла. Добре, че е заградена, че да не се превърне в свърталище на наркомани или бездомници.

Въпреки всичко варненци продължават да обичат много своя град. Класация "Кой е най-добрият варненски квартал за живеене?" обиколи мрежата последните дни, а в нея гласуваха десетки жители на морската столица. Организаторите обещават, че в печелившия квартал ще се проведе културно мероприятие и ще поканят група Сигнал (може и Криско).

Кой български град сменя най-често името си

За момента води кв. "Владислав Варненчик", който е събрал около 40% от гласовете на варненци. На второ място с 12% се нарежда "Аспарухово", а на трето "Възраждане". На дъното в класацията са "Победа", районът до Окръжна болница и фабрика "Христо Ботев".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай