logo

Предупредиха пътници да не правят това по време на полет - много е опасно

Предупредиха пътници да не правят това по време на полет - много е опасно

На авиокомпаниите им се налага да гасят поне един пожар седмично на борда на своите самолети

Пътниците във въздушния транспорт не трябва да съхраняват електронни устройства в отделенията за багаж над седалките, докато летят. Според The ​​Sun устройства като смартфони, таблети и лаптопи могат да бъдат полезни по време на полети, но могат да представляват и голям риск.

Според Федералната авиационна администрация на Америка (FAA) на авиокомпаниите им се налага да гасят поне един пожар седмично на борда на своите самолети поради неправилно съхранение на устройства. По-специално, проблеми по време на полети възникват, когато батериите прегреят или се повредят в багажните отделения. Когато това се случи, устройствата могат лесно да се запалят.

Истинският инструктаж за безопасност в самолетите, който няма да чуете никъде ВИДЕО

Така през 2022 г. само в Америка са възникнали най-малко 54 инцидента, когато устройства, включително лаптопи, телефони, електронни цигари и т.н., трябвало да бъдат изгасени по една или друга причина.

„Това са инцидентите, включващи литиеви батерии, включително дим, огън или екстремна топлина, за които FAA знае. Това не трябва да се счита за пълен списък на всички подобни инциденти“, се казва в доклада на FAA, в който се признава, че всъщност е имало повече инциденти.

Като пример FAA цитира скорошен проблем с електронна цигара в чекирания багаж на пътник, която „тлее“ и излъчва „опасна топлина“.

За да се избегнат неприятни инциденти, FAA съветва или да държите устройствата с литиево-йонни батерии в ръчния багаж на видимо място, или да ги изключите напълно, ако се съхраняват в регистриран багаж, като предварително сте ги опаковали така, че да са защитени от повреда.

В същото време стюардесите молят пътниците незабавно да се свържат с тях в случай на загуба на телефона по време на полета, а не да го търсят сами.

Забелязвали ли сте този мистериозен детайл в самолета и знаете ли значението му

"Всичко, което е необходимо, е пукнатина на грешното място на телефона, и в салона попадат леснозапалими материали, които могат да причинят пожар. Ние знаем как се движат местата и можем да  боравим с тях внимателно, докато ровим в пукнатините“, каза пред изданието опитна стюардеса.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай