logo

Пътници изпускат самолети заради една драстична промяна по летищата

Пътници изпускат самолети заради една драстична промяна по летищата

Единствено изключения се правят за спешни случаи като изгубени деца или забавяне на полети

Летищата обикновено ехтят от шумни съобщения, които казват на пътниците кога да се качат в самолета. Но много летища вече спират да използват високоговорителите, правещи повиквания за полетите, защото вече искат да са „тихи“.

Така, обаче, много хора изпускат самолета си.

„Тихи летища“ са тези, които се опитват да намалят фоновия шум на терминалите. Във Великобритания, например, има две такива – „Лондон Сити“ и „Бристол“, съобщава „Сън“.

Гениално? Пътешественичка показа невероятен трик за качване на повече ръчен багаж в самолета ВИДЕО

Още няколко други по света са спрели да правят съобщения по високоговорителите, за да намалят шума. Единствено изключения се правят за спешни случаи като изгубени деца или забавяне на полети.

Анджела Гитънс, генерален директор на Международния съвет на летищата (Airports Council International) заяви пред Си Ен Ен, че много аеропортове пробват да налагат повече тишина, за да бъдат пътниците по-спокойни при пътуване: „Пътниците могат да се напрегнат докато чакат да се качат на борда в общите чакални, търговските зони и зоните за храна и напитки“.

Това, обаче, означава, че няма последни повиквания или повиквания за закъснели пътници, заради което някои хора са изпуснали полетите си.

Патрик Бъри изтървал самолет от Бристол до Дъблин: „Беше направено предварително съобщение за качване на борда и аз очаквах да чуя основно повикване и последно повикване. След около 5 минути отидох да проверя и вратата на гейта беше заключена. Двама служители признаха, че има непостоянство в системата за повиквания за полети и казаха, че трябва да се оплача.“

Оплакването му било отхвърлено от летището в Бристол, откъдето му казали, че трябвало да следи инфомрацията на екрана и трябва да плати 110 паунда за замяна на полет.

Закъснели сте за полет? Има само един полезен ход

Някои хора харесват идеята за тихите летища и го коментират в социалните мрежи. „Наистина ми допада идеята за „тихо летище“. Терминалът в Дубай е удивително тих и приятен“, написа потребител в Туитър.

„Съобщенията за качване се превръщат в хаотичен фонов шум, който никой не слуша“, добавя друг.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Редовно пътуващ

Редовно пътуващ 05.12.2021 17:16

Напълно съм съгласен и подкрепям тази практика. Между другото такова викане по радиоуредбата на пияни, като по на летищата на Варна и Бургас не към виждал никъде. Хиляди хора са жертва на шумов тормоз, заради неорганизирани и безотговорни пътници.