logo

Сенуи – народът на сънищата

Сенуи – народът на сънищата

Ако някой е нападнал съплеменник насън, трябва да му се извини и да направи подарък

Всяка сутрин, струпани около огъня, всички разказват какво са сънували през изминалата нощ. Ако един от сенуи е извършил насън някаква несправедливост по отношение на друг човек, трябва да направи подарък на „потърпевшия“.


Ако някой е нападнал съплеменник насън, трябва да му се извини и също да направи подарък, за да заслужи опрощение.

Ако детето казва, че е срещнало тигър в съня си и е побегнало, го карат да сънува хищника на следващата нощ, да се сражава с него и да го убие. Възрастните учат детето как да го направи. Ако то не успее да победи тигъра насън, е осъждано от цялото племе.

Според системата на понятията ако си сънувал кошмар, трябва да победиш враговете, а след това да поискаш от тях подарък, за да ги направиш свои приятели.

Най-желаният сюжет на съновиденията е полетът. Цялото племе поздравява онзи, който е летял насън. Първият полет насън на дете е оприличаван на първото причастие. Детето е отрупвано с подаръци, а след това му обясняват как да лети насън до далечни страни и да донесе от там всякакви красиви и необичайни неща.

Как да се справим с паник атаката в самолет

Сенуи покорили западните етнолози. Племето не познава насилието и душевните заболявания. Това е общество без стресове и войни. Членовете на „народа на сънищата“ работят толкова, че да си осигурят минимума за оцеляване. Започнали да изчезват, когато горите, в които живеели, постепенно намалявали вследствие на изсичането им за нуждите на цивилизацията.

Във всеки случай, можем да се опитаме да използваме техните знания. На сутринта е добре да записвате съня, който сте сънували, да му дадете име и да зафиксирате датата. След това го разкажете на близките си – например по време на закуската. Трябва да усвоите и други тънкости и да прилагате основните правила на науката за съновиденията. Преди да заспите, определете темата на съня си и какво искате да сънувате: да „премествате планини“, да „сменяте цвета на небето“, да пътешествате в далечни страни, да видите непознати животни…

Насън всички сме всемогъщи

Първото изпитание за овладяване на науката на съновиденията е полетът – да протегнем ръце, да се реем, да падаме като камък, да набираме височина…

Най-безопасният град: Тук хората не заключват нито къщите, нито колите си

Науката за сънищата се опознава и овладява постепенно. „Летателните“ часове ни придават увереност и фантазия. На децата им стигат пет седмици, за да се научат да управляват сънищата си. Възрастните имат нужда понякога от месеци наред…

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай