logo

Шокиращо ВИДЕО от бръснещия полет на самолет над главите на луди туристи в Гърция

Шокиращо ВИДЕО от бръснещия полет на самолет над главите на луди туристи в Гърция

Рискуват живота си заради едното селфи

В pochivka.blitz.bg вече сме ви разказвали за забраната за селфи на известен плаж в Тайланд, която на пръв поглед изглежда пренебрежима, но нарушителите могат да бъдат наказани дори със смърт. А причината за това е наистина сериозна.

Нагледно доказателство за това колко опасни са селфитата около прелитащи ниско самолети е видео на гръцкия остров Скиатос. Заради желанието на туристите да си направят перфектната снимка за Инстаграм едва не се стигна до огромна трагедия.

Заради малките си размери гръцкият остров Скиатос има и доста малко летище. С обществен път и плаж в началото си, то привлича туристи, които искат да видят самолет в полет отблизо.

Машините кацат трудно и прелитат много ниско, като понякога трябва и да внимават за хората, насъбрали се в началото на пистата. Мнозина от тях, обаче, вместо да се пазят, стърчат там, за да си направят селфи.

Това е най-откачената и харизматична двойка на Холивуд! Шегите, които си разменят, са много пиперливи, но... (СНИМКИ)

Шокиращо видео, публикувано в YouTube, показва как машина на British Airways захожда необичайно ниско и едва не отнася група туристи, които са се качили върху стена, за да си направят снимка. Самолетът прелита буквално на сантиметри над главите им.

Въпреки множеството табели "Опасност, стойте далеч от въздушната вълна“, в най-натоварените дни се събират по около 100 души за селфи с кацащ самолет.

Жестоките тайни на Санторини - бият ги, насилват ги... (СНИМКИ)

Излитането от Скиатос също не е лесно – повечето машини трябва да са с полупразен резервоар, за да са достатъчно леки и да наберат скорост бързо. След това кацат, за да дозаредят в Солун.

Миналата година момче беше ранено, след като беше „изстреляно“ във въздуха от двигателя на пътнически самолет до летището. 12-годишният британски турист е стоял до прословутата ограда, по която се катерят безразсъдните почиващи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай